El Suprem estudia avui si impedeix a Sànchez anar a la investidura i altres notícies que has de saber, en un minut

zentauroepp42582111 barcelona 19 03 2018 politica reuni n de la junta de portavo180319204126

zentauroepp42582111 barcelona 19 03 2018 politica reuni n de la junta de portavo180319204126 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) El Suprem revisa aquest dimarts els actes en què el jutge Llarena va denegar l'excarceració a Sànchez i a Forn. El candidat a president de la Generalitat podria defensar ell mateix els seus arguments per quedar en llibertat i anar al debat d'investidura. El Parlament, per la seva part, va tramitar ahir una reforma legal que obre la porta a una investidura a distància.


2) El Govern va redactar cartes per comunicar a la UE la independència. En un dels correus intervinguts per la Guàrdia Civil, datat el 27 d'octubre (el dia en què es va proclamar la independència unilateral), Meritxell Serret es presenta com a ministra d'Agricultura de Catalunya.

L'exconsellera Meritxell Serret. / olivier hoslet / efe


3) Surt a la llum el primer malalt per amiant al metro de Barcelona. Juan Pareja, de 61 anys, era tècnic especialista en vagons i va treballar amb peces amiantades. En l'actualitat, 150 treballadors estan sota control per exposició a l'element tòxic entre el 1993 i el 2003.

RAMON GABRIEL / Juan Pareja, a casa seva, a Lleida. / 


Notícies relacionades

4) Itàlia amenaça amb la presó Proactiva Open Arms. El vaixell de l'oenagé segueix retingut a Sicília. La fiscalia de Catània acusa l'entitat humanitària de promoure la immigració il·legal. Lluny d'acovardir-se, Open Arms assegura que seguirà ferma rescatant persones del mar.

Rescat d'immigrants a l''Open Arms'. / TZML

5) Un cotxe sense conductor mata per primera vegada una persona. L'accident d'un vehicle autònom en proves d'Uber obliga la companyia a suspendre el seu programa i fa perillar l'aprovació dels cotxes sense conductor als EUA.

Imatge de l'atropellament mortal d'una dona per un vehicle autònom d'Uber. / ap