Pèrdua de tutela

La mare de bessons amb 64 anys: "No em trauran els meus nens"

La burgalesa considera que està sent víctima d'"una injustificada atrocitat"

zentauroepp42589030 graf6599  burgos  20 03 2018   mauricia ib  ez a las puertas180320134335

zentauroepp42589030 graf6599 burgos 20 03 2018 mauricia ib ez a las puertas180320134335 / Santi Otero

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La dona que va donar a llum bessons el febrer de l'any passat a Burgos als 64 anys després d'una inseminació artificial realitzada als Estats Units, Mauricia Ibáñez, ha assegurat aquest dimarts que no li trauran els seus fills perquè no ho permetrà.

En declaracions als periodistes a les portes del jutjat de Família de Burgos, on aquest dimarts se celebra a porta tancada una vista d'oposició a les mesures de retirar-li la tutela dels seus dos nens -que els serveis socials van adoptar el 6 d'abril del 2017 quan els nens tenien dos mesos-, Mauricia creu que donar els bessons en acollida "és com donar-los en adopció".

Els serveis socials de la Junta de Castella i Lleó van comunicar a la dona la setmana passada que en els pròxims dies els nens deixaran el centre on es troben des que va perdre la tutela i passaran aquests dies a una família d'acollida, abans que es resolgui la vista que se celebra avui.

Els serveis socials de la Junta van retirar la tutela dels nens a Mauricia a l'apreciar "indicis de desprotecció" i després de declarar els nens en "situació de desemparament", que va ser la mateixa raó per la qual el govern autonòmic va treure a la dona la tutela d'una altra filla, que va tenir amb 58 anys.

Avaluacions periòdiques

En el seu últim informe, de fa unes setmanes, els serveis socials segueixen mantenint que Mauricia I. encara no té "les habilitats necessàries" per ocupar-se dels seus fills i segueix requerint suport per millorar el seu comportament, segons ha informat a Efe la gerent territorial de Serveis Socials, Marian Paniego.

Des de la retirada de la tutela, els tècnics dels serveis socials realitzen un seguiment i avaluacions periòdiques de la mare dels bessons.

Paniego ha reconegut que l'actitud de la mare ha canviat perquè s'ha sotmès al programa d'intervenció familiar per millorar les seves habilitats i intentar recuperar la tutela dels bessons, cosa que no va fer quan li van retirar la tutela de la seva primera filla.

No obstant, adverteix que no es tracta només de seguir el programa, sinó que els tècnics confirmin que ha adquirit aquestes habilitats "una cosa que de moment no ha passat".

No obstant, Mauricia considera que està sent víctima d'"una injustificada atrocitat" i assegura que seguirà amb tots els procediments judicials que siguin necessaris per "enfrontar-se a jutges i fiscals per veure per què li treuen els seus fills, que acaben de complir un any".

Notícies relacionades

Recorda que des que van néixer els nadons ha seguit els cursos que li han indicat, tret d'un que no va poder realitzar perquè la seva filla petita estava ingressada a l'hospital.

"És una bogeria dir que no faig res quan faig més que ells", assegura la dona.