UN NEN I UNA NENA

Una dona de 64 anys dona a llum a Burgos uns bessons després de sotmetre's a una fecundació 'in vitro'

La mare, que va perdre la tuleta d'una altra filla per desemparament, va fer el tractament als EUA

El vídeo distribuït per l’hospital Recoletas de Burgos on es va practicar la cesària.

1
Es llegeix en minuts

Una dona de 64 anys, M. I. A., veïna de la localitat burgalesa de Palacios de la Sierra, ha donat a llum uns bessons en un hospital de Burgos, després de sotmetre's a una fecundació 'in vitro' als EUA. Ja havia tingut una altra filla per aquest mateix mètode i se li havia retirat la custòdia per una situació de desemparament.

Els bessons van néixer dimecres per cesària, que es va executar amb normalitat, segons ha explicat el grup hospitalari Recoletas en un comunicat de premsa.

Aquest grup ja havia atès anteriorment la mare, que fa sis anys es va sotmetre a una altra fecundació 'in vitro' de la qual va néixer la seva primera filla. Es va retirar la custòdia d'aquesta la nena a la progenitora per decisió de la Junta de Castella i Lleó, al declarar-se una situació de desemparament.

Els fets van tenir lloc el 2012, segons ha publicat el 'Diario de Burgos' i han confirmat fonts de l'entorn de la dona.

Els Serveis Socials de la Junta van detectar problemes d'aïllament de la nena, deficiències en la seva higiene personal, vestimenta inadequada i absentisme escolar.

Notícies relacionades

Si bé es va intentar reconduir la situació, finalment i després d'un enfrontament judicial, l'Audiència Provincial de Burgos va declarar desemparament i va decretar l'acollida de la nena, que ara està amb una familiar de la mare.

Els bessons, un nen i una nena, es troben en bon estat de salut, igual que la mare, i van venir al món de la mà dels doctors Rodríguez i Palomo, que van coordinar l'equip multidisciplinari de l'Hospital Recoletas de Burgos encarregat del cas, compost per dos pediatres, dues llevadores, infermers i auxiliars. 

Temes:

Embaràs