Estaven en un centre

Els bessons de la dona que va ser mare als 64 anys aniran a una família d'acollida

Va perdre la tutela dels nens al cap de poc de néixer perquè els serveis socials van apreciar "indicis de desprotecció"

El vídeo distribuït per l’hospital Recoletas de Burgos on es va practicar la cesària.

2
Es llegeix en minuts
Efe

Una família d'acollida s'encarregarà dels bessons de Mauricia I., de 65 anys, que fa un any els va donar a llum a Burgos després de sotmetre's a una inseminació artificial als Estats Units, encara que té interposat un recurs contra la resolució per la qual va perdre la tutela dels nens al cap poc de néixer.

Demà se celebrarà a porta tancada al Jutjat de Família de Burgos la vista pel recurs presentat per Mauricia I. en contra de la retirada de la tutela pels Serveis Socials de la Junta de Castella i Lleó, però l'acolliment es realitzarà abans i es mantindrà després, o no, a partir de la resolució judicial.

"Situació de desemparament"

Els Serveis Socials del Govern autonòmic van retirar la tutela a Mauricia, que va tenir els seus fills bessons amb 64 anys, a l'apreciar "indicis de desprotecció" i després de declarar els nens en "situació de desemparament", la mateixa raó per la qual anteriorment la Junta havia tret a la dona la tutela d'una altra filla, que va tenir amb 58 anys pel mateix procediment.

La gerent territorial de Serveis Socials de Burgos, Marian Paniego, ha assegurat que l'acolliment dels bessons per una família estava contemplat des que es va resoldre el procediment l'abril del 2017, poc després del naixement dels nens, encara que s'ha demorat fins a trobar "la família adequada".

Fins ara, els bessons han estat en un centre d'acollida però, després de la decisió dels tècnics, s'ha iniciat un procés d'acoblament perquè el canvi sigui "com menys traumàtic millor".

La gerent de Serveis Socials ha considerat que l'adaptació serà "senzilla", al tractar-se de nens que acaben de complir un any i el seu trasllat a la família d'acollida serà "imminent".

Paniego ha explicat que Mauricia I., a qui ja s'ha comunicat la nova situació dels seus fills, com és preceptiu, no ha acceptat la decisió, cosa que a judici de Paniego demostra que "segueix sense ser conscient del problema".

Intenta recuperar-los

Des de la retirada de la tutela, els tècnics dels Serveis Socials realitzen un seguiment i avaluacions periòdiques de la mare dels bessons en què segueixen mantenint que Mauricia I. encara no té "les habilitats necessàries" per ocupar-se dels seus fills i segueix requerint suport per millorar el seu comportament.

Notícies relacionades

No obstant, Paniego ha reconegut que l'actitud de la mare ha canviat perquè s'ha sotmès al programa d'intervenció familiar per millorar les seves habilitats i intentar recuperar la tutela dels bessons, cosa que no va fer quan li van retirar la tutela de la seva primera filla.

No obstant, adverteix que no es tracta només de seguir el programa, sinó que els tècnics confirmin que ha adquirit aquestes habilitats "una cosa que de moment no ha passat".