DESTACATS DEL DIA

Els jubilats indignats surten al carrer i altres notícies que has de saber avui, en un minut

42258387 591

42258387 591 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Manifestacions en més de 100 ciutats clamen aquest dissabte per pensions públiques dignes. Lectors d'EL PERIÓDICO expressen el seu enorme malestar per la pèrdua del poder adquisitiu de les pensions. Aquestes són les convocatòries de les protestes a Barcelona i altres ciutats catalanes, així com de la manifestació de Madrid.


2) Vila creu que s'han d'assumir responsabilitats polítiques i judicials pel procés. L'exconseller demana, no obstant, que s'apliqui un "criteri de proporcionalitat". En el capítol de la investidura, JxCat i ERC ultimen el pla alternatiu a la via Sànchezvia Sànchez.

Concentració de suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la plaça de la Universitat de Barcelona. / CARLOS MONTAÑÉS


3) Tres joves burlen la seguretat de la Sagrada Família i escalen el temple. Els vigilants els van fer interrompre la seva incursió nocturna, però sense poder atrapar-los. Els autors van penjar el vídeo a Youtube.


Notícies relacionades

4) Roma, l'enemic del Barça a la Champions. El sorteig no li va anar malament al club blaugrana, que li ha tocat un equip que feia 10 anys que no es colava entre els vuit millors d'Europa. Juventus-Reial Madrid, Sevilla-Bayern i Liverpool-Manchester City són els altres aparellaments.


5) Rock Fest BCN, el festival que "fot canya". Gene Simmons, baixista i cantant de Kiss, se suma a la presentació de la cimera metalera de Can Zam i nega que aquesta sigui l'última gira del grup.

Gene Simmons, baixista i cantant de Kiss, en la presentació del Rock Fest BCN. / FERRAN SENDRA