El Govern defensa la jutge homòfoba perquè és una dona

Bronca al Congrés entre l'Executiu i el PSOE a compte de la designació de la magistrada María Elósegui com a membre del TEDH

undefined42236562 madrid 21 02 2018 pleno del congreso  sesi n de control al g180221101201

undefined42236562 madrid 21 02 2018 pleno del congreso sesi n de control al g180221101201 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Davant les moltes crítiques que ha rebut l'elecció de la jutge María Elósegui com a representant d'Espanya María Elóseguial Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), a causa dels seus comentaris en contra dels homosexuals i transsexuals, el Govern ha defensat aquest dimecres la seva designació amb l'argument que els espanyols s'haurien de felicitar que "per primera vegada en la història una dona" hagi sigut seleccionada per al prestigiós tribunal europeu. 

El PSOE, per contra, ha carregat contra el Govern per elegir una jutge "integrista i homòfoba", que en la seva opinió suposa que Espanya faci un "espectacle vergonyós davant tot Europa". Ha sigut durant la sessió de control a l'Executiu, en què s'ha produït una bronca entre els socialistes, que han sol·licitat al ministre de Justícia la seva dimissió per promoure Elósegui, i Rafael Catalá, que ha defensat contra vent i marea la designació, incidint especialment en el fet que l'elegida és una dona. 

Notícies relacionades

L'argument ve a col·lació perquè el PSOE s'ha queixat de la promoció del ministre d'Economia, Luis de Guindos, al Banc Central Europeu, precisament perquè no és del gènere femení. "Quina contradicció", ha criticat Catalá. 

Així mateix, ha acusat els socialistes d'"ineptitud i mesquinesa" per oposar-se a l'elecció d'Elósegui perquè tingui "creences religioses" i no sigui "progressista". "Durant quants anys més repartiran vostès carnets de demòcrates", ha sentenciat.