Al Tribunal Europeu de Drets Humans

Més de 70 eurodiputats demanen revocar el nomenament de la jutge homòfoba

Demanen que María Elósegui es retracti de les seves declaracions "inacceptables" i "alarmants"

1
Es llegeix en minuts

Més de 70 eurodiputats dels grups Socialista, Liberal, de l'Esquerra i Verds a l'Eurocambra han reclamat a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europea i al Tribunal Europeu de Drets Humans en una missiva que iniciïn el procediment per revocar el nomenament de la jutge María Elósegui com a membre del tribunal de Drets Humans d'Estrasburg si no es retracta de les seves declaracions homòfobes "inacceptables" i "alarmants".

"La igualtat de gènere i combatre la discriminació per motius d'identitat de gènere i sexualitat són centrals per al Consell d'Europa i la Unió Europea", recorden en una carta promoguda per la delegació del PSOE al Parlament Europeu, datada el 31 de gener i dirigida als presidents de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa i al president del Tribunal Europeu de Drets Humans.

A la carta, els eurodiputats han expressat la seva "profunda preocupació" per les declaracions homòfobes "inacceptables" d'Elósegui, tant en articles i entrevistes com un llibre que va publicar el 2002, sostenint afirmacions com que els homosexuals "desenvoluparan diferents patologies" i que s'han d'aplicar "teràpies psicològiques i psiquiàtriques" a les persones transsexuals.

Promoguda pel PSOE

Davant aquestes afirmacions, els eurodiputats els han instat a reclamar a Elósegui que "es retracti de les seves declaracions alarmants i inacceptables o, en cas de rebuig, iniciar el procediment per revocar el seu nomenament com a jutge del Tribunal Europeu de Drets Humans".

La missiva, promoguda per la delegació del PSOE a l'Eurocambra, ha rebut el suport d'un total de 75 eurodiputats dels grups dels Socialistes i Demòcrates (S&D), liberal (ADLE), l'Esquerra Unitària Europea (GUE) i dels Verds.

Notícies relacionades

Entre els eurodiputats espanyols que han firmat la carta figuren els eurodiputats del PSOE, Iratxe García, Elena Valenciano, Ramón Jáuregui, Clara Aguilera, Inés Ayala, Javier López, Soledad Cabezón, Jonás Fernández, Eider Gardiazábal, Enrique Guerrero, Sergio Gutiérrez, Juan Fernando López Aguilar i Inmaculada Rodríguez-Piñero.

També han subscrit la carta els eurodiputats de Podem Miguel Urbán, Xavier Benito, Tania González i Estefanía Torres, els d'Izquierda Unida Marina Albiol, Javier Couso i Paloma López, així com els liberals Izaskun Bilbao (PNB), Maite Pagazaurtundia (UPyD), Carolina Punset (Cs), Ramon Tremosa (PDeCat) i la independent Beatriz Becerra. També l'han firmat els eurodiputats verds Jordi Solé (ERC), Ernest Urtasun (ICV) i Florent Marcellesi (EQUO).