El bus nocturn de Tarragona farà més parades per protegir les dones

L''stop' intermedi pretén acostar més les usuàries als seus destins

zentauroepp8003532 tarragona   tarragones   09 04 2008    autobuses urbanos de 180219152920

zentauroepp8003532 tarragona tarragones 09 04 2008 autobuses urbanos de 180219152920 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
ACN

A partir d'aquest divendres, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona posarà en marxa un nou servei de parada intermèdia al bus nocturn. Es tracta d'una nova mesura destinada a les dones i que els permetrà baixar entre dues parades a les línies 71, 72 i 73 del TGNIT. Tarragona se suma així a ciutats com Terrassa París, que han anunciat mesures similars.

D'aquesta manera es facilita a les usuàries que puguin baixar en punts més pròxims al seu destí dins de la ruta establerta, segons ha informat l'Ajuntament de Tarragona. 

La presidenta de l'EMT, Begoña Floria, ha explicat que "seguint amb la tasca de l'empresa d'oferir un servei de qualitat i cada vegada més adaptat a les necessitats dels nostres usuaris, hem apostat per començar aquest servei al TGNIT per dotar de més seguretat les dones que viatgen de nit en autobús".

El servei nocturn d'autobús consta de la línia N-71, que uneix la plaça de la Imperial Tàrraco amb els barris de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador; la N-72, que enllaça el centre de la ciutat amb tots els barris de Ponent, i la N-73, que va des de la plaça de la Imperial Tàrraco fins a Bosco, després de recórrer l'Arrabassada i els nuclis de Llevant.

Notícies relacionades

Durant tot l'any funciona les nits de divendres i dissabte i els festius assenyalats. A l'estiu també es presta el servei els dijous a la nit.

Precisament aquest dilluns el grup municipal de la CUP de Tarragona i el col·lectiu feminista Cau de Llunes han presentat una moció per demanar la implantació d'aquesta mesura a totes les línies que operen entre les deu de la nit i les sis de la matinada.