Caricatura

Els espanyols són grollers, impuntuals i bruts, segons 'The Times'

Un reportatge humorístic al diari britànic provoca una allau de crítiques a Twitter

Un decàleg en clau d’humor titlla de mal educats, impuntuals i bruts els espanyols. / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un consell si us voleu comportar com un bon espanyol i no semblar un guiri: entreu en un bar, beseu i abraceu complets desconeguts, crideu "oye" al cambrer i llenceu a terra qualsevol cosa que no es pugui menjar o beure.  És una de les perles, en to humorístic, d'un especial sobre Espanya com a destí turístic publicat al rotatiu conservador The Times The Timesel diumenge 21 de gener. L'article, Com ser espanyol,Com ser espanyol firmat per Chris Haslam, el corresponsal viatger del dominical, ha aixecat polseguera a Twitter.

“Maleïu com un soldat, beveu el vi negre fred i acabeu-vos sempre el sopar”, recomana el diari en el subtítol de la peça. L'autor de l'escrit dona diverses recomanacions que van acompanyades amb la imatge d'un torero amb una barba descuidada i a pit descobert.

Notícies relacionades

El text, que defineix els espanyols com a grollers, impuntuals i bruts, també carrega contra els costums culinaris espanyols: "Comença el dia esmorzant una torrada de sobrassada i un tallat, i no demanis mantega. Aquest és el país de l'oli d'oliva. Deixa qualsevol cosa que estiguis fent a les onze del matí i pren-te una cervesa i un entrepà. Amb això n'hauries de tenir prou fins a l'hora de dinar, a les 14.00. Fes un menú del dia de tres plats, durant dues o tres hores. Després fes una migdiada”.

La qüestió és que a molts no els ha fet cap gràcia, i no són pocs els que han recordat el comportament d'alguns turistes britànics.

Temes:

Humor Twitter