Llet contaminada

Nova retirada massiva de productes Lactalis a Espanya

La mesura afecta 550.000 lots de les marques Sanutri, Damira i Puleva Bebé

leche-infatil-carrefour

leche-infatil-carrefour

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lactalis Nutrición Iberia, en coordinació amb les autoritats franceses i espanyoles, ha retirat a Espanya 550.000 productes de la planta de Craon (França) que va fabricar la llet contaminada i que, segons ha informat la companyia, són tractats per un gestor de residus autoritzat.

L'empresa ha adoptat aquesta mesura de manera "voluntària", i amb "independència de la data de fabricació", amb l'objectiu de facilitar el procés global de retirada com a conseqüència del "gran nombre" de lots involucrats.

A Espanya aquesta mesura afecta tots els lots d'un total de 37 referències de les marques Sanutri, Damira i Puleva Bebé, així com diversos productes per a metabolopaties i un mòdul de nutrició a base de maltodextrina en pols. Tots es venen de manera exclusiva en farmàcies i parafarmàcies.

Precisament, a Espanya hi ha hagut un cas d'un lactant afectat per salmonel·la que, segons les anàlisis fetes per aquest institut, estaria relacionat amb el mateix tipus de soca que els casos apareguts a França en les últimes dates.

L'11 de desembre es va anunciar la retirada del mercat espanyol de diversos lots de les seves fórmules de llet en pols per a lactants com a mesura de precaució a l'estar fabricats a la mateixa línia de producció que els lots de les marques franceses relacionades amb casos de salmonel·la en aquest país.

Desinfecció

El 21 de desembre es va anunciar l'ampliació de la retirada de tots els productes fabricats a la planta francesa des del 15 de febrer, i es va ordenar als punts de venda retirar els productes i bloquejar-los per ser recollits i destruïts, així com als consumidors i professionals mèdics.

Notícies relacionades

Així mateix, el 12 de gener, la companyia va acordar amb les autoritats franceses la retirada de la totalitat dels productes i, posteriorment, va clausurar la fàbrica per fer una "desinfecció exhaustiva".

De fet, s'ha compromès a "erradicar" la causa d'aquesta contaminació i invertir "tots els mitjans necessaris" per garantir la seguretat de la planta, així com amb el Ministeri de Sanitat francès perquè aquest aprovi els plans d'acció i els controls que s'implementaran abans de reiniciar la producció.