temporal al cantàbric

Una gran onada s'empassa i mata dues persones a Guipúscoa

Les víctimes eren a l'espigó de la localitat de Mutriku

Les víctimes eren una parella de vitorians de 67 i 65 anys. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues persones, un home de 67 anys i una dona de 65, han mort aquest dimecres al ser arrossegades al mar per una gran onada a la localitat guipuscoana de Mutriku. El succés s'ha registrat a les 16.45 hores a la zona de l'espigó de la localitat costanera, quan una onada que ha impactat contra l'escullera ha arrossegat dos vianants que eren al lloc i els ha llançat al mar.

Un testimoni que ha presenciat el fet s'ha llançat a l'aigua per intentar socórrer les víctimes, però no les ha pogut salvar i ha pogut sortir a terra sense resultar ferit.

El cos de l'home ha sigut arrossegat fins a la platja pel mateix onatge, mentre que el de la dona ha sigut rescatat minuts més tard pels bombers quan el mar l'ha acostat a la sorra.

La costa basca està en situació d'alerta taronja des de dimecres a les 16.00 hores davant la previsió que les onades superin els cinc metres d'alçada.

El moment més crític s'havia situat entre les 16.00 i les 18.00 hores, ja que la plenamar s'ha registrat a les 17.40 hores.

Per aquest motiu, alguns municipis, com Getxo o Sant Sebastià, havien decretat restriccions d'accés a els passeigs marítims i zones costaneres, tant per a vehicles com per a vianants.

El lloc on ha passat el succés no tenia restringit el pas a vianants, ja que no es tracta una zona de passeig i normalment està "poc concorreguda", segons ha explicat l'alcalde de Mutriku, que ha atribuït l'accident a una "temeritat" de les víctimes que s'havien acostat, segons sembla, a l'extrem de l'espigó per contemplar l'onatge.

Notícies relacionades

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior ha demanat extremar les precaucions a tot el litoral nord, fent especial èmfasi a Galícia i Astúries, on s'espera el pitjor onatge.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté aquest dijous en alerta taronja la totalitat del litoral nord peninsular, degut a les onades d'entre 4 i 7 metres que seguirà portant la mar combinada del nord-oest.