Sobreprotecció

Compte amb la 'síndrome del nen hiperregalat'

L'excés de regals pot anestesiar la fantasia dels més petits i evitar que desenvolupin la seva creativitat, adverteixen els experts

zentauroepp3869491 la garriga 06 01 2006 josep garcia juega con la playstation 180102133802

zentauroepp3869491 la garriga 06 01 2006 josep garcia juega con la playstation 180102133802 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'excés de regals pot anestesiar la fantasia dels nens i evitar que desenvolupin la seva creativitat, segons ha advertit aquest dijous la psicòloga i coordinadora del departament d'orientació del grup Brains International Schools, Ana Herrero. Segons ella, "hi ha una estreta vinculació entre la sobreprotecció i el que es denomina la síndrome del nen hiperregalat", que en general presenta menys capacitat per a la creativitat, la paciència i l'esforç.

"Tots els nens del món tenen una característica en comú: els encanta jugar encara que no tinguin joguines. Per tant, aquells que reben menys joguines tendeixen a desenvolupar més la imaginació i a inventar-se jocs, històries o altres coses per divertir-se", assegura en declaracions recollides per Servimedia.

La psicòloga Alicia Banderas aprofundeix en aquesta idea: "Ara ningú vol que els nens s'avorreixin, quan l'avorriment és un gran esperó de la imaginació". Segons Banderas, "tres o quatre és el nombre ideal de regals per Nadal, no més".

Menys pacients

Una altra de les conseqüències negatives d'un excés de regals té a veure amb una capacitat d'esforç més baixa, apunta Herrero. Segons ella, els regals són un bon mitjà per persuadir els nens que si s'esforcen poden aconseguir resultats molt satisfactoris, de manera que si ens passem la conclusió serà la contrària.

Notícies relacionades

Així mateix, un nombre massa elevat de regals provoca una baixa tolerància a la frustració, ja que els nens s'acostumen a rebre una quantitat determinada de joguines i si un any en reben menys estan tristos o irascibles.

"Fer regals és una bona opció per demostrar-los que són importants per a nosaltres, però regalar en excés és perjudicial per al seu desenvolupament", assenyala. Segons la seva opinió, "la millor opció per demostrar-los el nostre afecte sempre serà dedicar-los tot el temps possible i fer activitats en família", afirma la psicòloga.