Anar al contingut

'Bruno' se'n va però encara manté en alerta 20 províncies per vent i neu

'Bruno' se'n va però encara manté en alerta 20 províncies per vent i neu

Pedro Puente Hoyos

Bruno, la borrasca atlàntica que durant les últimes hores ha afectat amb força la península i les illes Balears, s'acomiada aquest dijous, tot i que encara vint províncies de tretze comunitats continuen en alerta per forts vents i nevades.

Així, Astúries i Cantàbria, dues de les comunitats més castigades pel temporal, tenen activada l'alerta taronja (risc important) per vents costaners amb força 8, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.

A Andalusia, les províncies d'Almeria, Granada i Jaén tenen alerta groga (risc) per ratxes de vent de 80 quilòmetres per hora i per forts vents costaners, mentre que a Aragó, només la província d'Osca té activat l'avís groc per neu i vent al Pirineu.

Les províncies d'Albacete (Castella-la Manxa), València, Biscaia i Guipúscoa (País Basc), la Corunya, Lugo i Pontevedra (Galícia) i Girona, Tarragona i Lléida, a Catalunya, segueixen amb alerta groga per vent, neu o vents costaners.

Les comunitats de Madrid, Navarra, Múrcia, illes Balears i la ciutat de Melilla estan en alerta groga per ratxes de vent, fenòmens costaners adversos i nevades.

L'Aemet avisa que amb l'alerta taronja existeix un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals.

0 Comentaris
cargando