mercat en alça

Un vol comercial xinès aterra per primera vegada a l'Antàrtida

L'avió va arribar al continent antàrtic el cap de setmana passat amb 22 passatgers a bord i després de més de 20 hores de viatge

Un vol de l’aerolínia xinesa Hainan Airlines va aterrar el cap de setmana passat a l’Antàrtida i es va convertir, així, en el primer d’aquest país que arriba al continent gelat. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Un vol de l'aerolínia xinesa Hainan Airlines va aterrar el cap de setmana passat a l'Antàrtida i es va convertir, així, en el primer d'aquest país que arriba al continent gelat, com a mostra de l'interès del gegant asiàtic per impulsar el turisme en aquesta regió, ha informat la televisió estatal xinesa CCTV.

L'avió, amb 22 passatgers de nacionalitat xinesa, va sortir de Hong Kong, va fer escala a la ciutat sud-africana de Ciutat del Cap i finalment va arribar a un punt no precisat de l'Antàrtida el dissabte 16 de desembre, després de més de 20 hores de vol total.

La Xina ja és la segona principal font de turistes a l'Antàrtida, només darrere dels Estats Units, i el nombre de visitants del país asiàtic s'ha multiplicat des de només un centenar el 2008 a 3.944 el 2016.

Molts d'aquests turistes viatgen al pol Sud a través d'agències de tercers països (com Xile o l'Argentina), encara que l'operador xinès Caissa va anunciar que a partir de l'any que ve oferirà els seus propis tours.

Notícies relacionades

Viatjar en avió a terres antàrtiques és possible, però la ruta més freqüent és marítima, generalment des de la ciutat argentina d'Ushuaia, un viatge que pot durar gairebé una setmana.

El nombre de visitants a l'Antàrtida va arribar al seu màxim històric (més de 46.000) la temporada 2007-2008, encara que la crisi econòmica global va fer que les xifres baixessin a partir de llavors i només s'han recuperat en els últims anys