Transcripció de la declaració

El líder de 'La Manada': "Tal com vam anar ejaculant doncs vam anar marxant"

L'acusat de la violació grupal assegura que feien el que "tots" volien en aquell moment

la-manada

la-manada

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

«¿‘De debò que te n’aniries amb tots dos’? I ella diu que amb dos, amb tres, amb quatre, amb cinc, el que fes falta», va declarar el líder de La manada, Miguel Ángel Prenda, durant l’interrogatori a què va ser sotmès el 22 de novembre passat en el marc del judici per l’acusació de violació d’una madrilenya de 18 anys que pesa sobre els cinc integrants del grup. Preguntat per la fiscal si la frase era textual, Prenda va dir: «Textualment, aquestes paraules les tinc al meu cap: ‘Amb dos, amb cinc, amb els que calgui’». Prenda va afirmar que no li semblava estrany que una noia volgués mantenir relacions sexuals amb cinc homes als 10 minuts de conèixer-los. «No és la primera vegada que ens passa, no és la primera vegada que em passa».

 «Totalment consentit», li respon a la fiscal quan descriu com van transcórrer les coses al portal on van tenir lloc els fets, el juliol del 2016 a Pamplona, durant els Sanfermines. Segons la declaració de Prenda, publicada aquest cap de setmana pel diari El Mundo, l’actitud d’ella era: «Participativa». A la pregunta de si hi havia hagut senyals de queixa: «En cap moment». Si algú li havia preguntat a la noia si estava angoixada, o si s’ho estava passant bé: «No ho recordo». Si recordava haver parlat amb la noia mentre l’estava penetrant: «No ho recordo»«¿No li va semblar a vostè en cap moment –pregunta la fiscal– que agafar-la pel cap, dirigir-la cap al penis d’un o d’un altre podia...?». «Quan jo li faig sexe oral a ella –respon el capitost–, ella també m’està tocant el cap i inclinant-me cap a les seves parts, no em sento incòmode, per tant comprenc que l’agafin del cap on tampoc té per què fer sentir incòmoda (sic). A mi no em fa sentir incòmode quan em toquen el cap quan estic fent sexe oral».

Prenda descriu amb detall el que va passar al portal, i per il·lustrar la suposada actitud participativa de la víctima, diu: «Per exemple, recordo comentaris com per exemple a l’Escu (Jesús Escudero), que li va dir, perdó per l’expressió, que van ser paraules textuals, ‘folla’m’». Quan la fiscal li pregunta si els cinc van estar tota l’estona al portal, Prenda diu que sí («doncs suposo que sí»), i sobre si van marxar tots alhora o no, contesta: «Vam anar marxant escalonats. Tal com vam anar ejaculant doncs vam anar marxant». Més tard la fiscal vol entendre per què es van trobar mostres de semen de l’interrogat a la roba interior de la jove, si suposadament no havia ejaculat a dins d’ella. Ell diu: «Doncs… Abans de ploure cauen gotes. No em devia adonar si en un d’aquells moments se me’n va anar una mica, però, vaja, jo vaig acabar sol masturbant-me. Això sí que ho recordo cent per cent. No sé si abans, com que estava excitat, òbviament, se me’n va escapar una mica».

La xerrada a Castilla

El testimoni no coincideix en res amb el de la noia, que el 14 de novembre va declarar que no pensava que hagués «de passar el que va passar», que va començar a sentir «més por» quan van entrar al cubicle, que «estava totalment en xoc», que «no sabia què fer», que «volia que tot passés ràpid» i que va tancar els ulls per no assabentar-se «de res». «Quan em vaig veure envoltada vaig sentir por, no sabia com reaccionar i vaig reaccionar sotmetent-me», va declarar la víctima.

Notícies relacionades

Sobre el primer contacte a la plaça de Castilla i el rumb que va prendre la nit, Prenda va relatar: «Doncs ella es va asseure, ens vam presentar, vam començar a parlar de música en aquell moment, del que és la festa en general, de futbol, de tatuatges...». «La conversa es va posar de caràcter sexual, sí. Hi va haver un moment, estàvem parlant, ja l’hi repeteixo, de futbol, de música, i sí que és veritat que hi va haver un moment de la conversa en què es posa, es posa de to sexual». «El que no sé és si hi havia algú més perquè jo me’n recordo de la pregunta que li vaig fer de: ‘¿Qui t’agrada més?’, jo li vaig dir que ella m’encantava, que la veia molt guapa». «Aquella conversa, ella la desenvolupa dient que érem tots dos bastant guapos, que li semblàvem superatractius». «Que ella no havia estat mai amb un sevillà, que li agradava el nostre to...».

 En la seva declaració, la jove va reiterar: «No, no vam parlar de sexe, en absolut».