Alerta per la "difusió massiva" d'imatges de la violació dels Sanfermines

La Policia Foral de Navarra adverteix que mostrar-les pot ser delicte contra la intimitat

Protesta a Pamplona després de la violació col·lectiva a una jove durant els Sanfermines de l’any passat.

Protesta a Pamplona després de la violació col·lectiva a una jove durant els Sanfermines de l’any passat. / VILLAR LOPEZ

1
Es llegeix en minuts

La Policia Foral de Navarra ha alertat de la "difusió massiva", a través de les xarxes socials, de fotogrames de la suposada violació grupal que va tenir lloc durant els Sanfermines del 2016, cosa que constitueix un delicte contra la intimitat.

A través del seu compte de Twitter, la Policia Foral es fa ressò de la divulgació d'aquestes imatges i adverteix als que les difonen que "adquireixen responsabilitat penal per delicte contra la intimitat, recollit a l'article 197.7 del Codi Penal".

Aquestes imatges podrien haver sigut extretes del sumari del cas que es va jutjar a l'Audiència Provincial de Navarra el novembre passat, en què cinc joves sevillans han sigut jutjats per la suposada violació en grup d'una noia madrilenya en un portal de la capital durant les festes de Sant Fermí.

Els fets van ser gravats pels acusats, coneguts comLa manadapel grup de WhatsApp que compartien amb altres joves, i difosos entre els seus amics. Aquests mateixos vídeos van ser visionats durant el judici celebrat a porta tancada, excepte en les dues últimes sessions, corresponents a les conclusions, que van ser obertes al públic. 

Notícies relacionades

Dos mitjans han publicat pantalles de la gravació que van fer els acusats de la violació grupal.

Una de les sessions a porta tancada es va dedicar a analitzar set vídeos en total amb una durada global de 96 segons, a més de dues fotografies. El cas es troba a l'espera que es dicti sentència.