Solidaritat

El Gran Recapte encara necessita 2.000 voluntaris

El port ha tornat a cedir una nau a la Zona Franca per classificar i emmagatzemar els aliments

icoy36423521 gran recapte161127155541

icoy36423521 gran recapte161127155541 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc dels Aliments ja ha aconseguit reunir 25.000 voluntaris per al Gran Recapte, que se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre, però, com ha assegurat avui la cap de campanya de la fundació, Sabine Hindersin, "encara se'n necessiten 2.000 més per formar els equips de les grans ciutats".

Hindersin ha explicat en roda de premsa que la campanya de recerca de voluntaris ha sigut un èxit, ja que, en poc més d'un mes, s'ha passat de 3.000 voluntaris a 25.000, però ha destacat que a Barcelona, les Terres de l'Ebre (Tarragona) i les Garrigues (Lleida) encara es necessiten més voluntaris per cobrir els punts de recollida, que aquest any són més que l'anterior.

La presidenta del Banc, Roser Brutau, s'ha mostrat agraïda per la gran acollida de la campanya i per haver aconseguit, finalment, una nau on classificar i emmagatzemar els aliments, ja que, fins fa unes setmanes, encara no tenien on fer-ho.

En l'última edició, el Parc Logístic de la Zona Franca (Barcelona) va cedir una nau de 3.800 m2 i, veient que aquest any no comptarien amb una nau d'aquestes dimensions, el banc va decidir traslladar la seva activitat a petites naus distribuïdes pel territori, fet que complicava la gestió de la mercaderia.

Finalment, la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), que és la plataforma logística del Port de Barcelona, va oferir una nau de 2.000 m2, on es portarà a terme la classificació i la principal activitat de la recollida.

La llet, bàsica

A més, també comptarà amb una altra nau a la ZAL, de 1.200 m2, on es classificarà exclusivament la llet, que suposa un 25% del total dels aliments recollits, i amb tres naus més petites al CIM Vallès de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), Cervelló (Baix Llobregat) i la ZAL.

A Tarragona, Girona i Lleida també s'han habilitat tres naus per classificar els aliments que es recullin en aquestes províncies.

El cap de logística del Banc, Oriol Dolader, ha agraït les "desenes de trucades i missatges de persones oferint les seves naus" i ha considerat que "la voluntat a nivell personal al final és la que compta en aquesta mena d'iniciatives".

"Ara és el moment de fer la crida a les donacions", ha afegit el director del Banc, Lluís Fatjó-Vilas, i ha assenyalat que "tot i que la recuperació econòmica és un fet evident, la pobresa no es recupera a la mateixa velocitat".

Notícies relacionades

Fatjó-Vilas ha recordat que els principals aliments que es necessiten són llet, conserves i oli, i s'ha mostrat esperançat per superar les xifres de l'any passat: 4.374 tones d'aliments bàsics recollides en 2.692 punts habilitats en 370 municipis.

El director de l'oenagé també ha volgut desmentir les acusacions que es fan al Gran Recapte de "gran negoci per a les cadenes de distribució", i ha assegurat que estimen que "la facturació dels punts de venda no supera els 2.000 euros", ja que els aliments bàsics tenen molt poc marge de benefici i "l'aliment més car, que és l'oli, només suposa un 5% del total d'aliments recollits".