els dies 1 i 2 de desembre

El Banc dels Aliments busca 25.000 voluntaris per al Gran Recapte

L'entitat espera igualar les xifres de l'any passat, quan es van recollir més de 4.300 tones d'aliments

El Banc dels Aliments busca 25.000 voluntaris per al Gran Recapte

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc dels Aliments ha fet aquest divendres una crida a la ciutadania per aconseguir almenys 25.000 voluntaris i una nau per emmagatzemar els aliments que es recolliran en el Gran Recapte, que aquest any se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre.

El president de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Joan Vila, ha assegurat en la presentació de la campanya que es pretén arribar a aconseguir les xifres de l'any passat, "4.374 tones d'aliments bàsics -en especial oli, llet i conserves- i més de 26.000 voluntaris".

Per aquest motiu, la campanya d'aquest any se centra a conscienciar la població de la importància del voluntariat ja que, segons el director de l'entitat, Lluís Fatjó-Vilas, "tot depèn de la ciutadania, funcionem només amb donacions".

Durant els mesos d'octubre i novembre, anuncis de televisió i de ràdio i cartells reclamaran la voluntat de les persones, amb les intervencions de 15 persones conegudes i anònimes que contestaran a la pregunta "¿què és per a tu la voluntat?".

Una nau per classificar-los

Fatjó ha insistit especialment en la necessitat de trobar una nau que els serveixi per classificar els aliments una vegada recollits i emmagatzemar-los, ja que, mentre que altres anys "havien tingut facilitat per trobar naus de 2.000 a 6.000 metres quadrats, la creixent activitat econòmica ha fet que sigui més difícil trobar una nau buida".

La responsable de la campanya, Sabine Hindersin, ha exposat que el Gran Recapte, que ja ha arribat a la seva novena edició, suposa el 25% dels aliments que recullen anualment, i pot "donar menjar durant un trimestre a les prop de 250.000 persones que atenem a tot Catalunya".

Notícies relacionades

Els interessats a formar part dels grups de voluntaris ja es poden inscriure a la web www.granrecapte.com, i seran destinats a un dels 2.500 punts de recollida habilitats en mercats i supermercats -15.000 a Barcelona, 4.500 a Girona, 4.000 a Tarragona i 1.500 a Lleida-, on formaran equips de 3 a 5 persones en torns d'unes 4 hores.

Hindersin també ha volgut recordar que, més endavant, "s'habilitarà una web perquè els voluntaris es puguin unir a les jornades de classificació dels aliments després de la recollida".