LA PART SOCIAL DEL MOBILE WORLD CONGRESS

El programa MSchools arrenca de nou amb més seus i equips

La iniciativa de la Mobile World Capital incorpora per primera vegada estudiants de Magisteri

El programa estrena una nova plataforma col·laborativa per treballar online

zentauroepp40995801 docents de barcelona construeixen l educaci  del futur de la171118205626

zentauroepp40995801 docents de barcelona construeixen l educaci del futur de la171118205626

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

Uns 50 equips docents van iniciar ahir el programa MSchools al campus de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona en la segona edició de la jornada Eduhack, que pretén construir l’educació del futur amb propostes que integrin la tecnologia d’internet i els mòbils. La iniciativa de la Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de Generalitat i ajuntament, compta aquest any per primera vegada amb la participació d’estudiants de Magisteri i amb edicions simultànies a Girona, Lleida i Tarragona, que han sumat una altra cinquantena d’equips. 

    

«Els resultats podran veure’s d’aquí un màxim de dos anys. Aquest dissabte es constituïen els equips i es definien els projectes i ara s’han de fer els materials, els pilotatges i posar-los en pràctica amb els alumnes ja l’any que ve», explica el director de MSchools, Albert Forn.     

IMPLICAR LES ESCOLES

L’Eduhack va néixer el 2016 per implicar les escoles a la Mobile World Capital, la iniciativa paral·lela al Mobile World Congress, que pretén acostar el congrés i la seva tecnologia a la societat que l’acull i que va ser la gran aposta de Barcelona per renovar-lo fins al 2023. 

    

Segons Forn, permet «preparar els alumnes del territori perquè es desenvolupin en un context que requereix, cada cop més, competències digitals i habilitats creatives en resolució de problemes, comunicació i esperit crític». Aquest any s’engloba en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que promouen reptes com la pobresa, el canvi climàtic i les desigualtats.

Notícies relacionades

    

EduHack és un projecte a llarg termini, i per això s’ha creat una nova plataforma digital on els equips participants poden trobar instruments i recursos per continuar desenvolupant les seves propostes, amb espais de treball i de resolució de dubtes, experiències reals, casos d’èxit i el suport de mentors. La jornada tindrà una segona part a finals de febrer, durant l’MWC.