26 set 2020

Anar al contingut

LA PART SOCIAL DEL MOBILE WORLD CONGRESS

El programa MSchools arrenca de nou amb més seus i equips

La iniciativa de la Mobile World Capital incorpora per primera vegada estudiants de Magisteri

El programa estrena una nova plataforma col·laborativa per treballar online

Carmen Jané

El programa MSchools arrenca de nou amb més seus i equips

Uns 50 equips docents van iniciar ahir el programa MSchools al campus de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona en la segona edició de la jornada Eduhack, que pretén construir l’educació del futur amb propostes que integrin la tecnologia d’internet i els mòbils. La iniciativa de la Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de Generalitat i ajuntament, compta aquest any per primera vegada amb la participació d’estudiants de Magisteri i amb edicions simultànies a Girona, Lleida i Tarragona, que han sumat una altra cinquantena d’equips. 
    

«Els resultats podran veure’s d’aquí un màxim de dos anys. Aquest dissabte es constituïen els equips i es definien els projectes i ara s’han de fer els materials, els pilotatges i posar-los en pràctica amb els alumnes ja l’any que ve», explica el director de MSchools, Albert Forn.     

IMPLICAR LES ESCOLES

L’Eduhack va néixer el 2016 per implicar les escoles a la Mobile World Capital, la iniciativa paral·lela al Mobile World Congress, que pretén acostar el congrés i la seva tecnologia a la societat que l’acull i que va ser la gran aposta de Barcelona per renovar-lo fins al 2023. 
    

Segons Forn, permet «preparar els alumnes del territori perquè es desenvolupin en un context que requereix, cada cop més, competències digitals i habilitats creatives en resolució de problemes, comunicació i esperit crític». Aquest any s’engloba en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que promouen reptes com la pobresa, el canvi climàtic i les desigualtats.
    

EduHack és un projecte a llarg termini, i per això s’ha creat una nova plataforma digital on els equips participants poden trobar instruments i recursos per continuar desenvolupant les seves propostes, amb espais de treball i de resolució de dubtes, experiències reals, casos d’èxit i el suport de mentors. La jornada tindrà una segona part a finals de febrer, durant l’MWC.