ENCARA NO HI HA DATA PER AL JUDICI

El fiscal demana presó per a Lucía Bosé per un dibuix de Picasso

L'acusació sosté que l'artista va vendre l'obra que, en realitat, pertanyia a una treballadora domèstica ja fallecida

undefined40941302 graf434  madrid  14 11 2017   fotograf a de archivo del 30 d171114140624

undefined40941302 graf434 madrid 14 11 2017 fotograf a de archivo del 30 d171114140624 / Pablo Martin

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

La fiscalia de Madrid demana dos anys de presó per a Lucía Bosé per un delicte d'apropiació indeguda. Segons el fiscal, l'actriu italiana, de 86 anys, va vendre un dibuix de Picasso que, segons l'escrit d'acusació, no li pertanyia a ella sinó a una antiga treballadora domèstica ja morta.

Durant 50 anys, Remedios T. M. va treballar com a interna a la casa de Lucía Bosé, mare de Miguel Bosé, Paola i Lucía  Dominguín. Ho va fer fins que va morir, l'abril del 1999. El fiscal deixa clar que al ser el seu lloc de residència, l'empleada guardava allà totes les seves pertinences, inclòs un dibuix de Picasso titulat ‘la figuera de moro’, amb una dedicatòria del pintor que deia “per a Reme”.

En una subhasta

La que va ser Miss Itàlia el 1947, amiga personal del geni malagueny al qual va conèixer a Roma quan a penes tenia 20 anys en una trobada a casa del cineasta Luchino Visconti, va vendre el dibuix en una subhasta el 2008 i va aconseguir 198.607 euros, que, segons la fiscalia, hauria d'haver entregat a les hereves de Remedios. A més dels anys de presó, el fiscal demana per a l'artista -que actualment viu en un poble de Segòvia i que al juliol va realitzar una exposició de plats pintats- una indemnització econòmica per a les dues nebodes de Remedios en concepte de responsabilitat civil.

Notícies relacionades

En més d'una ocasió, Lucía Bosé ha deixat clar que Picasso era un amic íntim, algú amb qui la llavors esposa del torero Luis Miguel Dominguín “xerrava de les coses de la vida”. Així ho va explicar fa tres anys durant una xerrada a Galícia titulada, precisament, 'Lucía Bosé i Picasso: història d'una amistat'.

La dama de cabells blaus apassionada dels àngels, que sempre ha sigut considerada com una icona de llibertat i rebel·lia, haurà de seure al banc dels acusats durant un judici per al qual encara no hi ha data. S'enfronta a dos anys de presó, període de temps que cap acusat compleix fora que es tinguin condemnes prèvies.