Diversos detinguts més per l''estafa de la diarrea' a les Balears

La Guàrdia Civil registra diversos domicilis i locals pel frau de les falses intoxicacions alimentàries

1
Es llegeix en minuts

Diverses persones més han sigut detingudes en una operació de la Guàrdia Civil contra el frau de les falses intoxicacions alimentàries en hotels de Mallorca.

L'operació, que desenvolupa la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a les Balears, ha practicat diversos registres en domicilis i locals industrials a Calvià i Palma. La investigació es troba sota secret judicial, segons el cos.

Diversos turistes britànics, assessorats per diferents bufets, havien denunciat hotels de les Balears per suposades intoxicacions alimentàries perquè la legislació britànica permet reclamar des del Regne Unit a través del turoperador, fins i tot havent passat dos anys, sense necessitat de presentar justificant o prova pericial mèdica.

A continuació els turoperadors abonen la indemnització al consumidor i després la descompten a l'hotel, de forma que és aquest qui finalment paga sense haver pogut defensar-se.

Despatxos implicats

Segons va denunciar al juny una cadena hotelera mallorquina --que ha aconseguit que un jutjat d'instrucció de Palma obri una investigació--, existeixen despatxos d'advocats britànics que capten potencials clients tant a través de xarxes socials com físicament --mitjançant persones que ronden pels voltants dels hotels. 

Notícies relacionades

La cadena va denunciar davant les autoritats que els advocats britànics proposen als turistes plantejar aquestes reclamacions i a canvi s'emportarien al voltant d'un 60% de la indemnització, generalment d'entre 7.000 i 8.000 euros.

Una família britànica ja ha sigut multada i haurà d'indemnitzar l'operador Thomas Cook, després que un jutge britànic considerés que havien mentit. I diversos altres turistes aniran a judici.