28 maig 2020

Anar al contingut

Tranquil·litat al Prat en el primer dia de vaga total

Després de les cues d'una hora a les quatre de la matinada, des de les set del matí la situació és de completa normalitat

Efe / Barcelona

FERRAN NADEU

Tranquil·litat al Prat en el primer dia de vaga total
Tranquil·litat al Prat en el primer dia de vaga total
Tranquil·litat al Prat en el primer dia de vaga total

/

L'aeroport del Prat ha registrat cues del voltant de 60 minuts als controls de seguretat aquest dilluns cap a les quatre de la matinada, després de començar a mitjanit la vaga indefinida dels treballadors d'Eulen, per a la qual el Govern ha decretat uns serveis mínims del 90%.

Després d'aquestes puntes que s'han viscut de matinada, com en els dies en què s'havien convocat aturades parcials a l'aeroport, l'espera dels passatgers s'ha reduït considerablement i cap a les set del matí la situació era de completa normalitat.

A les línies de control dels passatgers que accedeixen a la instal·lació ja s'hi han situat efectius de la Guàrdia Civil, que reforcen el servei prestat pels empleats d'Eulen després que el Govern prengués aquesta decisió per minimitzar els problemes de seguretat i ordre públic que hi pugui haver al Prat degut a la vaga.

Rebuig de la proposta de la Generalitat

Ahir a la tarda, els treballadors d'Eulen van tornar a rebutjar la proposta mediadora de la Generalitat, que preveia una pujada de 200 euros mensuals en 12 pagues, després de fer una assemblea en què es van comptabilitzar 150 vots en contra de la proposta, 36 a favor i un vot nul.

Després de conèixer el resultat de la votació, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va criticar la "postura molt immobilista" del comitè de vaga i el rebuig a una proposta "raonable", i va anunciar que el Govern ha iniciat els tràmits per al laude arbitral, que serà vinculant per a totes les parts.

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, també va assenyalar diumenge que la mediació de la Generalitat en el conflicte ha acabat i que ara correspon negociar a "les dues empreses implicades, Eulen i Aena, i als treballadors".