Nomenament del Papa

El Papa nomena cardenal l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella

És el vuitè prelat de la ciutat que obté aquest rang

 

  / ACN / POL SOLÂ

1
Es llegeix en minuts

L'arquebisbe de BarcelonaJoan Josep Omella, ha sigut nomenat cardenal pel papa Francesc a la basílica de Sant Pere del Vaticà, aquest dimecres, 28 de juny. És el vuitè prelat de la ciutat que obté aquest rang. 

A més de l'arquebisbe de Barcelona, també han sigut nomenats cardenals el bisbe auxiliar de San Salvador, Gregorio Rosa Chávez; l'arquebisbe de Bamako (Mali), Jean Zerbo; el bisbe d'Estocolm, Anders Arborelius, i el vicari apostòlic de Pakse (Laos), Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun.

Els cinc nous cardenals se sumaran al Col·legi Cardenalici de l'Església catòlica, que comptarà amb 121 electors amb dret a votar a un pontífex en un futur conclave

Abans de començar la cerimònia oficial, Omella ha pronunciat un discurs en nom dels nous cardenals, en què ha agraït al Pontífex la seva designació. "Volem ser bàlsam i camí de reconciliació", ha dit.

Durant la cerimònia, el papa Francesc ha imposat la birreta cardenalícia de color vermell a Omella, en memòria de la sang dels màrtirs que van donar la vida per defensar la seva fe, li ha entregat l'anell, símbol del seu nou compromís universal amb l'Església catòlica, i li ha assignat el títol.

Notícies relacionades

La basílica era plena de fidels de diversos llocs del món i de representants polítics de les diferents delegacions dels països de procedència dels nous cardenals. 

Han viatjat fins a Roma per presenciar l'acte la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría; la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el delegat del Govern de Catalunya, Enric Millo.