ENTREGA A BARCELONA

Els Reis presideixen l'entrega de les beques de La Caixa per estudiar a l'estranger

Felip VI emplaça els 120 seleccionats a "esforçar-se per després contribuir al bé comú"

zentauroepp38567075 becas caixa170523171858

zentauroepp38567075 becas caixa170523171858
zentauroepp38566338 felipe puigdemont170523172316

/

1
Es llegeix en minuts

Els Reis d'Espanya han presidit aquest matí l'entrega de les beques La Caixa a 120 candidats seleccionats en la convocatòria de l'any 2016 per cursar estudis de postgrau a l'estranger. Es tracta de la 35a edició del programa. Durant el discurs, el Rei ha animat els joves estudiants a "esforçar-se per després contribuir al bé comú", ja que allò que aconsegueixin ara "impactarà en el nostre futur com a país". Les beques compten amb una dotació global de 8,8 milions d'euros.

A més dels Reis, l'acte també ha comptat amb l'assistència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern d'Espanya; Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa; Jaume Giró, director general de la mateixa fundació, i Jordi Gual, president de CaixaBank.

Patricia Pozo-Rosich, becària l'any 2003, s'ha adreçat als assistents en representació del col·lectiu d'exbeneficiaris del programa. Aquesta llicenciada i doctora en medicina per la Universitat de Barcelona, especialista en neurologia, es va especialitzar en el camp de la migranya als EUA i Londres amb l'ajuda de la beca La Caixa i actualment dirigeix la Unitat de Cefalea de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Felip VI ha animat els joves a "aprofitar al màxim aquestes beques d'excel·lència", i ha felicitat La Caixa per la seva "generositat i visió de futur en aquesta aposta que fomenta l'excel·lència dels joves universitaris, que va néixer en aquesta estimada terra catalana" i que "ha sabut estendre la seva tasca a tot el nostre país i més enllà de les nostres fronteres".

Notícies relacionades

El president de l'Obra Social de La Caixa, Isidre Fainé, ha destacat que un dels trets que singularitzen el programa de beques és la "universalitat de les disciplines", ja que el progrés d'un país "no només es mesura per la capacitat dels seus tècnics o científics, sinó també per la creativitat dels seus artistes, poetes o l'esperit crític dels seus pensadors". Fainé s'ha dirigit als becats i famílies que omplien l'auditori per subratllar: "Són la nostra esperança per a un futur millor".

La mitjana d'edat dels becaris en aquesta convocatòria és de 25 anys, i la seva distribució per sexes és del 43,3% de dones enfront del 56,7% d'homes. Respecte a la procedència dels becaris, la promoció del 2016 comprèn estudiants de 31 províncies espanyoles, que encapçalen Barcelona i Madrid, amb 32 i 26 estudiants, respectivament. Cinc becats són estrangers. Europa encapçala els llocs de destinació, amb 65 beneficiaris.