ajuda a famílies vulnerables

Les entitats ajornen el preacord sobre la renda mínima garantida

La votació s'ha posposat un dia per intentar introduir-hi algunes millores

La Generalitat adverteix que no es "mourà ni un centímetre" del text pactat

icoy36677931 renda garantizada renta garantida170510164300

icoy36677931 renda garantizada renta garantida170510164300 / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts

les entitats promotores de la denominada renda garantida de ciutadania (RGC) van ajornar ahir durant almenys 24 hores la votació que s’havia de realitzar sobre la proposta consensuada amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i que el dia anterior s’havia anunciat com un preacord ja pactat.

    

D’entrada, els promotors van posposar la votació durant un dia, fins avui, a l’espera de poder convèncer la Generalitat perquè hi introdueixi algunes millores sobre punts en què s’havien encallat «en el moment de redactar» el document, encara que no van precisar de quins aspectes concrets es tractava.

    

La consellera Dolors Bassa va assegurar des de Lloret de Mar (Selva), on assistia a un acte, que el Govern de la Generalitat «no es mourà ni un centímetre» respecte al preacord assolit  dimecres passat, encara que va concedir un termini de «24 o 48 hores» perquè es pugui arribar a «convèncer gairebé 70 entitats» i es pugui arribar finalment a adoptar un consens.

    

La paga de 550 euros mensuals per persona suposa el 85% de l’índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) i es podria començar a cobrar-se a partir del mes de setembre vinent.

REDACTAT FINAL DE LA PROPOSTA

Les oenagés van estar ahit durant tot el dia negociant amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies sobre el redactat final de la proposta, sobre el qual expressaven alguns desacords que es van anar desencallant. Un dels desacords era el relatiu als requisits per a les famílies, que ja no han de ser d’estructura monoparental per poder beneficiar-se de la compatibilitat de l’ajuda amb rendes de treball inferiors a l’índex de renda de suficiència de Catalunya.

    

La mesura havia de beneficiar més de 29.000 persones que perceben la renda mínima d’inserció més 7.000 llars més de famílies monoparentals amb contractes a temps parcial a partir del mes de setembre vinent.      DISTRIBUCIÓ DE LA RIQUESA

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, havia expressat dimecres passat l’«absolut compromís» de l’Executiu català amb l’impuls de la renda garantida de ciutadania (RGC), i per trobar l’equilibri necessari entre el creixement econòmic i la distribució de la riquesa que es genera.

Notícies relacionades

  

 Així mateix, el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, va considerar que la partida pressupostària necessària per fer front a la renda garantida de ciutadania (RGC) seria «perfectament assumible» per part de la Generalitat de Catalunya si finalment s’acaba aprovant la concessió d’aquesta ajuda. 

Per a totes les famílies