El fiscal demana 22 anys per a cadascun dels acusats per la violació múltiple dels Sanfermines

També els reclama una indemnització de 100.000 euros per a la víctima

 

  / EFE / VILLAR LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts

El ministeri fiscal ha sol·licitat un total de 22 anys i 10 mesos de presó per a cadascun dels cinc acusats per la presumpta violació grupal ocorreguda en els passats Sanfermines, segons recull en el seu escrit de qualificació.

En concret, el fiscal demana 18 anys de presó per a cada  processat per un delicte continuat d’agressió sexual; dos anys i 10 mesos de presó per un delicte contra la intimitat i dos anys de presó per un delicte de robatori amb intimidació.

A més, reclama per als acusats, com a responsables civils directes, una indemnització de 100.000 euros per a la víctima pel «dany moral ocasionat». Els fets van tenir lloc a Pamplona el 7 de juliol del 2016 cap a les tres de la matinada. El fiscal relata en el seu escrit que els cinc joves estaven a la plaça del Castillo i van entaular conversa amb la víctima, de 18 anys i natural de Madrid, que havia arribat a la ciutat amb un amic per disfrutar de les festes, encara que en aquell moment estava sola.

DORMIR AL COTXE

Pocs minuts després, la noia els va assenyalar que es retirava a dormir al vehicle amb el qual havia arribat a Pamplona, que estava aparcat a la zona del Soto de Lezkairu, fins on els acusats li van dir que l’acompanyaven, si bé «la seva intenció era la de buscar un lloc on mantenir relacions sexuals en grup amb ella», un propòsit que la noia desconeixia, segons el fiscal.

Notícies relacionades

Van intentar sense èxit trobar habitació en un hotel i, a l’arribar a la confluència dels carrers Paulino Caballero amb Roncesvalles, van aprofitar que una dona sortia d’un immoble per accedir a dins. Van fer entrar la noia al portal i li «van tapar la boca i li van dir que callés i no cridés», la van envoltar entre tots cinc i la van obligar a realitzar diferents actes sexuals amb cadascun d’ells, «valent-se de la seva superioritat física i numèrica» i de la «impossibilitat» de la jove d’«exercir la més mínima resistència».

A més, dos d’ells van fer vídeos i fotos amb els seus telèfons mòbils, tal com van anunciar en un xat denominat 'La Manada'. «Quan els acusats es van donar per satisfets», es van apoderar del mòbil de la seva víctima i van abandonar el lloc dels fets.