LA PLAGA DE LES FESTES DE NAVARRA

Els acusats de violació als Sanfermines: "Follant-nos-en una entre els cinc"

Els detinguts per suposada agressió sexual a una noia van informar de l'acció altres amics per WhatsApp

 

  / ÁLVARO BARRIENTOS / AP

2
Es llegeix en minuts

Un dels cinc joves acusats de violar una noia en les últimes festes de Sant Fermí va enviar missatges de WhatsApp a set amics seus que no havien participat en el viatge a Pamplona per informar-los de detalls de la presumpta agressió sexual en un portal de la capital navarresa. Un relat que va comptar amb asseveracions flagrants sobre els fets que s'investiguen. "Follant-nos-en una entre els cinc", es podia llegir en un dels missatges.

Els 12 amics compartien un grup en aquesta plataforma de missatgeria instantània anomenat 'Manada', segons explica la web Navarra.com. Una inscripció que figura en el tatuatge que llueix al seu cos un dels detinguts: "El poder del llop resideix en la manada".

CREDIBILITAT

Els detinguts van gravar en vídeo la presumpta agressió, una prova que ha resultat concloent perquè el jutge que instrueix el cas hagi decidit mantenir a la presó els arrestats. Els joves sostenen que les relacions amb la víctima van ser consentides per ella, extrem que la noia sempre ha negat. El magistrat dóna credibilitat a la versió de la noia, al considerar que va ser "obligada a practicar fel·lacions" als acusats, que van abusar d'ella i la van penetrar.

Els missatges de WhatsApp seran un element de pes en la decisió del jutge, que prendrà declaració als acusats el 2 de setembre. Alguns d'ells es van enviar cap a les cinc de la matinada, només una hora després que fos violada la noia, de 18 anys i veïna de Madrid, segons relata el diari navarrès.

-- Follant-nos-en una entre els cinc.

-- Hahahaha

-- Tot el que expliqui és poc.

-- Puta passada de viatge

-- Hi ha vídeo

Hores després d'enviar aquesta tanda de missatges, van començar a arribar les respostes dels amics que no havien format part del viatge:

-- Cabrons us envejo

-- Aquests són els viatges guapos

SUPERIORITAT

La resolució judicial considera que cap a les tres de la matinada del 7 de juliol el processat J.A.P.M va iniciar una conversa amb la noia a la plaça del Castillo, abans que ell i els seus quatre amics -J.E.D., A.J.C.E., A.M.G.E i A.B.F.- l'acompanyessin cap al cotxe on ella tenia la intenció de dormir.

Pel camí, aprofitant que una veïna acabava d'obrir el portal número 5 del carrer Paulino Caballero, J.A.P.M. va mantenir sense tancar la porta exterior, van agafar la noia pels canells i la van obligar a entrar-hi, envoltant-la. Valent-se de la seva superioritat física i de la impossibilitat d'ella per evitar l'acció dels homes, la van subjectar i la van obligar a fer diversos actes sexuals.

Notícies relacionades

Els processats "fins i tot s'animaven entre ells" esperant i reclamant el torn, mentre A.M.G.E. "gravava a més amb el seu telèfon mòbil els fets amb el consentiment dels altres, que es van dirigir en diverses ocasions a la càmera".

El magistrat imposa als cinc encausats una fiança de 500.000 euros tenint en compte l'impacte d'"uns fets d'extrema gravetat, executats en grup i de manera reiterada, amb múltiples penetracions".