Deu ferits per l'explosió d'un cràter de l'Etna

Les víctimes són turistes que estaven visitant un dels cràters del vessant sud

Entre els afectats hi ha un equip de la cadena britànica BBC

L’erupció de l’Etna sorprèn un equip de la BBC en plena gravació. / periodico

L’erupció de l’Etna sorprèn un equip de la BBC en plena gravació.
El volcà més alt d’Europa, l’Etna, entra en erupció.

/

1
Es llegeix en minuts

Deu persones han resultat ferides aquest dijous en una explosió registrada a l'Etna a 2.650 metres d'altitud a la localitat de Cisternazza, al vessant sud del volcà, segons ha informat l'agència italiana ADNKronos.

Sis dels ferits ja estan ingressats en hospitals de Catània i Acireale, però cap està greu. Entre els ferits hi ha un guia i un vulcanòleg que havia pujat per veure l'erupció en curs del volcà més alt d'Europa, en actiu des de fa dos dies.

Segons les primeres informacions, hi ha hagut una explosió freatomagmàtica provocada per la trobada entre una colada de lava i una bossa de neu a la zona.

Entre els ferits i afectats per l'explosió hi ha un equip de la cadena britànica BBC, segons ha explicat una de les seves integrants, Rebecca Morelle, al seu compte de Twitter.

"Un equip de la BBC i turistes afectats per una gran explosió, ferits i evacuació del lloc", ha escrit, i ha explicat que els han arribat a tocar "pedres cremant i vapor".

"ESGARRIFÓS"

Morelle ha explicat que els ferits tenien "cremades, talls i blaus" i ha dit que el vulcanòleg ha assegurat que "ha sigut l'incident més perillós en els seus 30 anys de carrera". Segons ha indicat, l'equip de la BBC està bé, encara que el que han viscut ha sigut "extremadament esgarrifós".

La reportera ha ressaltat la ràpida intervenció de l'equip de rescat. El que ha passat és "un recordatori del fet que els volcans poden ser molt perillosos i impredictibles. Tots hem tingut molta sort d'escapar-nos", ha admès.

L'explosió ha tingut lloc dos dies després que el volcà hagi entrat en una nova fase d'erupció, una activitat que està sent controlada per l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV).

Notícies relacionades

Aquest organisme ha difòs imatges en què s'aprecien les explosions de lava i de cendra en un cràter del vessant sud-est del volcà, que arriben als 200 metres d'altura.

L'Etna, que amb els seus 3.322 metres d'altura és el més actiu d'Europa, està situat a la part oriental de l'illa de Sicília, entre les províncies de Messina i Catània, i la seva última erupció es va registrar el 28 de febrer d'aquest any.