Els Mossos detenen un dels agressors homòfobs de Berga

Una de les víctimes, Andy Aguilar, explica com va començar la baralla a la sortida de la discoteca La General

"¿Saps que això pot fer fàstic a algú?", va dir un dels autors de la palissa

2
Es llegeix en minuts

Andy Aguilar, un dels dos nois que aquest diumenge a la matinada van ser agredits a Berga després de fer-se un petó en públic, ha explicat com van passar els fets, just en un moment en què la parella va decidir sortir a fumar a les portes de la discoteca La General. La víctima ha relatat en declaracions recollides per 8TV que va decidir anar amb la seva parella a aquesta sala i que una vegada van sortir fora se'ls va acostar un jove, es va posar al seu costat i els va dir: “Nois, ¿per què feu això?, que això és de molt mala educació”. Segons el seu relat, Aguilar li va respondre: "Si et molesta, ves-te'n, deixa'ns tranquils”. El presumpte agressor va continuar: "¿Saps que això pot fer fàstic a algú?"

"Em giro, li dic 'si et fa fàstic, gires cua i te'n vas. Punt", explica la víctima. Tot seguit li va fer un petó a la seva parella i van rebre un cop de puny. "Llavors em vaig girar, vaig anar cap a ell i li vaig donar un altre cop de puny, en vaig rebre un altre i a partir d'aquí no me'n recordo, sé que ens van calvar una pallissa a tots dos. El que em van fer a mi m'ho van explicar perquè vaig perdre el coneixement, suposo, no sé el que va passar. Me'n recordo de tornar a ser conscient davant de la policia, a l'ambulància, i de veure el meu noi amb la cara tota destrossada", ha relatat aquest jove.

CONDEMNA MUNICIPAL

L'Ajuntament de Berga (Berguedà) ha emès un comunicat en què condemna l'agressió soferta per dos joves homosexuals a prop d'un local d'oci de la localitat, uns fets "intolerables i molt greus", segons el consistori.

"Atempten contra el dret al propi cos i la lliure expressió de la pròpia sexualitat", lamenta el comunicat aprovat per l'equip del govern municipal de la CUP després que dos nois publiquessin en xarxes socials que van rebre una pallissa al centre de la població per haver-se besat.

Notícies relacionades

L'ajuntament recorda que compta amb un pla municipal contra l'homofòbia des del 2013 i s'ha compromès a utilitzar les seves eines, també legals, contra aquesta mena d'atacs: "El consistori no permetrà que pugui quedar impune aquesta violenta expressió d'odi cap a les persones LGTBI a la nostra ciutat".

"Fets com aquest no s'haurien de produir. Alguna cosa falla a nivell social", afegeix, i se suma a les mostres de suport a les víctimes, com la concentració de rebuig a l'homofòbia prevista per a aquest dilluns a les 19.00 hores a la plaça de Sant Pere.