ATAC HOMÒFOB

Dos homosexuals agredits a Berga

La ciutat celebra aquest dilluns una concentració contra l'atac produït davant la discoteca La General diumenge a la matinada

 

  / ACN

1
Es llegeix en minuts

Dos homosexuals que es feien petons davant la discoteca La General de Berga dissabte passat a la nit  van ser víctimes d’un atac protagonitzat per uns desconeguts. Les víctimes, que van presentar una denúncia a la policia local de la capital del Bages, van penjar a Facebook imatges exposant les conseqüències que va tenir l’atac.

Els fets van tenir lloc mentre les víctimes s’estaven petonejant. En aquell moment, dos joves es van acostar a ells i van començar a pegar-los. Després de l’agressió, es va avisar una ambulància i el personal mèdic de l’hospital comarcal Sant Bernabé es va encarregar de curar les ferides provocades pels cops.

Andy Aguilar Corominas, una de les víctimes, va mostrar unes fotos a Facebook que deixaven en evidència la brutalitat de l’atac. A les instantànies les acompanyava un text en què explicava els fets: «Així hem acabat per petonejar-nos davant d’una discoteca a Berga a les 4am. La denúncia està feta. Però els cops i la impotència segueixen».  I acabava amb diversos hashtags contra l’homofòbia. «Això no es pot repetir. En ple segle XXI... impotència. No hi ha una altra paraula», afegia .

El jove també va dirigir la seva queixa a l’Ajuntament de Berga: «Ajuntament Berga, per favor, no es pot permetre. Estem destrossats. He volgut ensenyar on he viscut tants anys a la meva parella i ens passa això...». Aguilar mostrava també el seu agraïment: «Tot i així, gràcies a tots els que heu estat allà i ens heu mostrat el vostre suport».

Notícies relacionades

Les mostres de rebuig a l’agressió no es van fer esperar i Francesc Ribera, regidor de Governació per la CUP, va animar la població a participar avui a la plaça de Sant Pere en una concentració (19.00 hores) en solidaritat amb les víctimes. ERC també va fer una crida a participar en aquest acte contra l’homofòbia. 

El president  de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, es van sumar així mateix a la condemna de l’agressió.