Les denúncies per violència masclista van augmentar el 2016

Les dones prenen la iniciativa a l'hora de demandar els seus agressors i creixen les condemnes

 

  / JAVIER LIZÓN / EFE

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Les denúncies per violència masclista, les condemnes als maltractadors i les mesures de protecció a les víctimes van augmentar el 2016, segons el balanç del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que també registra un nombre més alt de víctimes del maltractament masclista.

El 2016 hi va haver més de 134.000 dones víctimes de violència masclista (un 8,7% més que el 2015), en 142.893 denúncies presentades en els òrgans judicials (10,6% més, quan van ser 129.193 denúncies).

Les mateixes víctimes es van atrevir a denunciar en set de cada deu casos, però van baixar les presentades per familiars i per l'entorn de la víctima, que van representar un 1,44% del total.

Notícies relacionades

Les condemnes dictades pels tribunals als maltractadors també van créixer un 3,6% i ho van ser en el 66% dels processos, igual que les mesures de protecció a dones i menors, sobretot les ordres d'allunyament i les prohibicions de comunicació que van créixer més de 22 punts percentuals.

En aquests processos, un 12% de víctimes es van acollir a la dispensa de l'obligació de declarar contra el seu maltractador.