CESÀRIA PROGRAMADA

Una doctora gallega de 62 anys dóna a llum una nena

Lina Álvarez es va sotmetre a un tractament de fertilitat, 10 anys després de tenir el seu segon fill, gestat també per fecundació assistida

 

  / EFE/ ELISEO TRIGO

1
Es llegeix en minuts

Lina Álvarez, la doctora de Lugo que es va quedar embarassada amb 62 anys, acaba de ser mare per tercera vegada, després de donar a llum aquest dilluns a l'Hospital Universitari Lucus Augusti de Lugo una nena que portarà el mateix nom que ella i la seva àvia.

La dona encara es recupera de la cesària programada a què va ser sotmesa ahir i ha sigut la persona que l'acompanya la que ha confirmat telefònicament que "tot ha sortit molt bé", que mare i filla es troben perfectament.

La mateixa metge va explicar a Efe fa unes setmanes que el part es faria per cesària programada precisament per "evitar riscos" associats a l'edat, encara que ella es trobava bé físicament, "molt millor que quan no estava embarassada" i amb la il·lusió de ser mare per tercera vegada 20 anys després d'haver passat per la menopausa.

Notícies relacionades

Álvarez es va sotmetre a un tractament de fertilitat per aconseguir aquest embaràs, deu anys després de donar a llum el seu segon fill, gestat també per fecundació assistida, quan ella tenia 52.

La nena que acaba de néixer és la tercera dels seus fills, ja que el gran, amb paràlisi cerebral, té 27 anys.