Una metge gallega, embarassada als 62 anys

"Em sento com una noia de 30, feliç", diu la dona, que fa 10 anys ja va tenir un altre nen

Els ginecòlegs no ho consideraven convenient i al final va trobar un especialista que la va ajudar

 

  / EFE/ ELISEO TRIGO

1
Es llegeix en minuts

El mes que ve Lina Álvarez, metge gallega, donarà a llum una nena. Diu que és feliç i que es troba més bé que quan no estava embarassada. Fins aquí no seria noticiable si no fos perquè aquesta dona té 62 anys. Serà mare per tercera vegada després d'un tractament de fecundació in vitro i dues dècades després d'haver passat per la menopausa. El part tindrà lloc a mitjans d'octubre mitjançant una cesària programada per evitar riscos associats a l'edat. "Em sento com una noia de 30 anys, feliç. Millor impossible", assegura en una entrevista publicada a 'La Voz de Galicia'. 

"Ho vaig intentar, perquè sempre s'ha d'intentar, i va sortir tot perfecte", ha explicat en declaracions a Efe. La dona considera que aquesta tercera maternitat és "una recompensa" a tot el que ha passat en la vida, amb el sou embargat per litigis judicials i un nen, el seu primer fill -que ara té 27 anys-, que pateix una paràlisi cerebral.

"REPETIR L'EXPERIÈNCIA"

Malgrat no tenir parella, "perquè és molt difícil aconseguir-ne en aquestes condicions", també mitjançant un procés de fecundació va tenir el seu segon fill, Samuel, que ara té 10 anys.

Notícies relacionades

Llavors se li va acudir fer una fecundació, va tenir "sort" i va quedar embarassada. I ara, 10 anys després, va decidir donar als seus fills un altre germà. "Volia repetir l'experiència, però per l'edat els ginecòlegs no ho consideraven convenient", explica. Buscant, però, va trobar un especialista a Madrid que va acceptar assumir el tractament després de fer-se una sèrie de proves mèdiques per comprovar si l'embaràs podia ser viable.

Van donar totes positives, i aleshores li va proposar "implantar un embrió i a veure si hi havia sort. Al final, vaig tenir la millor sort". Aquesta sort es dirà Lina, com ella i com la seva mare.