On Catalunya

INSÒLITA CAMPANYA

Dinamarca demana auxili a Espanya davant el càncer "Ajudin un danès al sol"

El país llança una campanya dirigida als espanyols perquè recordin als seus ciutadans els perills del sol

1
Es llegeix en minuts

D'humor no els en falta. Conscients que el millor reclam turístic per als seus ciutadans és el sol de països com Espanya, França, Tailàndia, Itàlia i Grècia, Dinamarca ha posat en marxa una campanya per conscienciar dels perills d'una exposició al sol sense protecció. Els destinataris, no obstant, no són els milers de turistes que cada any es posen com gambes a les platges del sud d'Europa o Àsia, sinó els que els reben. 

"Ajudin un danès al sol" és el lema d'aquesta insòlita campanya en què un presentador darrere una taula amb les banderes d'Espanya i Dinamarca (la campanya té la seva versió per a altres destins turístics) assegura que el seu país necessita ajuda a causa de l'alta incidència del càncer de pell ("Cada dia mor un danès de càncer de pell"). En el vídeo, de la Societat del Càncer Danesa (Danish Cancer Society), hi surten persones cremades i fins i tot una paella a l'estil danès, cremada també.

Notícies relacionades

El missatge és el següent: "Estimada Espanya, Dinamarca necessita la seva ajuda. Els danesos estimem el seu país. No obstant hi ha un problema: el fort sol perjudica la nostra fina pell i cada dia mor un danès de càncer de pell. Vostès ja tenen els seus problemes [aquest missatge no deixa gens clar a què es refereix], però els preguem des del respecte el seu suport. Ajudin un danès al sol".

La idea d'aquesta crida d'auxili és que quan un ciutadà originari del país turístic vegi que un danès o danesa estigui exposant-se al sol sense la protecció adequada li aconselli l'ús de crema solar de pantalla protectora alta i l'ús de para-sol.