delicte en auge

Detingut a Xile el cobrador d'un segrest virtual a una família de Saragossa

Des de començament d'any ja s'han produït 231 casos d'aquesta tipologia de delicte

policia-nacional

policia-nacional

1
Es llegeix en minuts

L'actuació d'un negociador de la Policia Nacional ha permès detenir a Xile el cobrador del rescat d'un fals segrest o ‘segrest virtual’ a Espanya, que pretenia extorsionar un home de Saragossa a qui exigia 10.000 euros fent-li creure que el seu fill estava retingut.

El nombre de trucades registrades a Espanya amb falsos segrestos de familiars s'han multiplicat per deu en l'últim any, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

Des del sorgiment dels anomenats 'segrestos virtuals' el 2015, la policia ha aclarit, juntament amb les autoritats xilenes –un dels països d'origen d'aquestes activitats delictives- la procedència de les trucades i han detingut diversos cobradors dels rescats.

DELICTE EN AUGMENT

El 2016, més de 200 persones van rebre a Espanya aquestes trucades fingint el segrest d'un familiar, unes extorsions telefòniques que van permetre als autors cobrar en un 6,7% dels casos un rescat, sumant la quantitat total de 10.150 euros.

Notícies relacionades

L'any passat, la quantitat de víctimes va augmentar "considerablement" fins a arribar a 969 i es van efectuar pagaments en un 4,3% dels casos, que van pujar a més de 41.000 euros.

Des de començament d'any, ja s'han registrat 231 trucades i s'ha realitzat el pagament en vuit ocasions, amb uns 12.000 euros estafats. Per això, la policia ha posat en marxa una campanya de comunicació a través de les xarxes socials amb unes senzilles pautes perquè els ciutadans coneguin com actuen aquestes xarxes criminals i evitar que caiguin en aquesta estafa.