La Generalitat autoritza que els agents rurals portin arma defensiva

Agricultura incrementa les mesures de seguretat del col·lectiu, que des d'ara patrullarà en grups de tres

img 4646

img 4646

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria d'Agricultura ha anunciat avui les noves mesures de seguretat que, des de demà divendres, protegiran el cos d'agents rurals de Catalunya. Les inspeccions ordinàries de caça que portaran a terme aquests agents es faran en condicions similars a les que protegeixen els serveis antirobatoris, indica la nova normativa, és a dir, els agents patrullaran en grups de tres persones, portaran armilla antibales i disposaran d'una arma defensiva.

Agricultura ha enviat aquesta instrucció a tots els membres del cos d'agents rurals, amb la finalitat que apliquin les noves mesures de defensa personal en les inspeccions ordinàries de caça que realitzin. L'objectiu, han indicat, és reforçar la seguretat de les diferents actuacions que els agents realitzen en matèria de conservació i protecció del medi ambient.

Notícies relacionades

Les mesures són conseqüència de l'homicidi de dos agents rurals que hi va haver dissabte passat, 21 de gener, mentre patrullaven a Aspa (Segrià). La mort dels dos agents va ser conseqüència dels trets d'un caçador a qui els agredits van demanar que els mostrés el seu permís d'armes.

El procediment que demà entra en vigor té caràcter transitori, i estarà vigent mentre es revisen i renoven els procediments generals que implantaran les mesures correctores de situacions com la que va donar lloc a la mort dels dos agents. Les futures mesures de protecció seran elaborades pel comitè de seguretat i salut del cos d'agents rurals de Catalunya.