L'ENVELLIMENT DE LA POBLACIÓ

Dues generacions, 11 formes de vida

Tres generacions i onze formes de veure la vida / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
DAVID GARCÍA MATEU / BARCELONA

CRISTINA PICAZO, 18 ANYS, ESTUDIANT

"El futur depèn de la voluntat pròpia. Si tu et poses a buscar camins tindràs diverses possibilitats de trobar un futur, però conèixer gent que ja està treballant d'allò que tu vols sempre hi ajuda"

ANTONIO RUIZ, 18 ANYS, ESTUDIANT

"M'agrada moure'm i aconseguir les meves metes. En el món laboral sempre hi ha lloc per a tothom, però depèn del lloc que vulguis assumir hauràs d'esperar que es jubilin els actuals empleats"

MIQUEL HORMIGO, 60 ANYS, PREJUBILAT

"L'edat no és cap impediment. Des dels 15 anys vaig treballar a la banca i m'hi vaig acabar prejubilant per dedicar-me als meus 'hobbies'. Ara tinc molt més temps per anar en caiac o passar el dia al mar"

JORDI SERRANO, 50 ANYS, EMPLEAT

"Hem pencat perquè no teníem res. Intueixo que els joves ara viuen bé. Sense problemes materials, així que treballen per passar-s'ho bé. Nosaltres, en canvi, amb prou feines teníem cotxe i un televisor"

ANNA CÁNOVAS, 60 ANYS, ATURADA

"La nova generació m'ha desplaçat. Dono per perduda la possibilitat de trobar feina. Era secretària i ara busquen gent amb uns coneixements i uns idiomes que a mi se m'escapen. Ja ni busco feina"

ESTHER ALIAGA, 49 ANYS, EMPLEADA

"Me'n vaig anar a l'estranger abans que els altres. Vaig arribar a Belfast (Irlanda del Nord) fa 23 anys i ara m'hi trobo espanyols que acaben d'arribar buscant feina i aventura. Ara bé, no saben exactament on anar"

ALICIA TUDELA, 50 ANYS, EMPLEADA

"Des dels 22 tinc una feina estable. Esperava guanyar més, però no em puc queixar. El fet de ser funcionària des de jove et dona una alegria en el seu moment, però més tard et lliga. Després no t'atreveixes a fer el salt i deixar-ho"

ÀNGELS ESTERRI, 54 ANYS, EMPLEADA

"L'edat fa pensar-te les coses. He deixat tres feines fixes per fer el que m'agradava, però una vegada tens un fill ja no et permets el luxe d'anar canviant de feina. Quan creixi espero tornar a marxar"

LLUÍS MOLINA, 19 ANYS, ESTUDIANT

"Espero poder-me dedicar a la meva especialitat. Ara estudio, perquè de feina no n'hi ha. Vivim en un país bastant 'enxufista' i encara que no m'agrada, és de les poques solucions que hi ha per guanyar-se la vida"

TOMÁS GUAREZI, 18 ANYS, ESTUDIA I TREBALLA

"Estudio antropologia per passar-m'ho bé. Quan vaig triar la carrera ho vaig fer pensant en una cosa que m'agradés i no tant en les sortides laborals. Sé que alguns oficis els acabaria deixant al cap de poc perquè ho passaria malament"

PAULA MARTÍN, 18 ANYS, ESTUDIANT

Notícies relacionades

"Per sobre de tot vull evitar la rutina. Jo no vull una feina rutinària com la dels meus pares, prefereixo buscar una feina més amena amb coses noves cada dia. L'estabilitat està bé, però si va acompanyada de motivacions"

NAIARA MULERO, 18 ANYS, ESTUDIANT

"Per l'estabilitat deixaria algun 'hobby'. Jo vull marxar a l'estranger, perquè aquí no hi ha feina. Així també milloraré els idiomes. A més, crec que si me'n vaig seguiré vivint allà fins als 50 anys almenys"