La discoteca indispensable per Cap d'Any

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

LA MÚSICA DISCO ETERNA

"At first, I was afraid, I was petrified...". Són només els dos primers versos d'un dels himnes oficials de la música disco. Els cantava Gloria Gaynor a 'I will survive'. Era l'antídot de qualsevol discjòquei contra una pista de ball buida. Infal·lible. Forma part, naturalment, de la llista de Spotify que EL PERIÓDICO ha creat per a la nit de Cap d'Any.

PER A UNA NIT 'MOGUDA'

El ressò de la 'movida madrileña' va sonar alt i clar a Barcelona. Van ser cançons compostes amb alegria. No és fàcil triar entre aquestes la més representativa. Una possibilitat, perquè representa molt bé l'actitud amb què s'ha de ballar una nit de Cap d'Any, és 'A quién le importa', versió llunyana de 'La mala reputación' de Brassens que tan alegrement i succinta de roba solia cantar Alaska.

CANÇONS PER A LA CIMERA DEL CLIMA DE PARÍS

Notícies relacionades

El desembre que ara s'acaba va camí de ser el més càlid des de 1973, així que, quan la festa avanci és hora de comprovar com el cervell humà, aquell insondable secret, és capaç de memoritzar lletres indispensables. Les de les cançons de l'estiu s'emporten la palma.

MÚSICA  PER PRACTICAR L' 'AIR GUITAR'

Tot aficionat a la música ha practicat alguna vegada en la vida, poc o molt, l''air guitar', aquesta mena d'èxtasi sostingut que els grans guitarristes del rock experimenten durant l'execució d'un solo. Hi ha una variant que consisteix a sostenir qualsevol objecte que supleixi la inexistència física de la guitarra. Una escombra, un pernil desossat... El que és fonamental no és això. L'important és tenir una bona selecció de temes per practicar l''air guitar'. Aquí n'hi ha una.