IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes d'entrants per al menú nadalenc
PATÉ DE CAMPANYA
Ingredients:
- Una terrina grossa
- 1,870 g de papada de porc
- 650 g de fetge de porc
- 170 g de carn magra de porc
- 130 g de ceba
- 0,013 cl de porto
- 0,003 g de sal nitro
- 0,040 g de sal fina
- 0,006 g de pebre negre del molinet
- 1 ou sencer
- 0,170 g de nata
- 50 g de mantega
- 0,005 g de pebre verd en gra
- una fulla de llorer
- mantellina de porc
Preparació:

Blanquegem la papada de porc amb aigua. Quan comenci a bullir, l'escorrem i la reservem. Saltem en la mantega el fetge tallat a daus, els retirem i els reservem. A la mateixa paella sofregim la ceba tallada finament, desglacem amb el porto. Ho deixem reduir a la meitat. Amb la picadora i el disc gran, piquem la papada, el fetge i la carn magra de porc crua. Ho barregem tot amb l'ou, la nata, la sal, els pebres, la sal nitro i ho batem a la màxima velocitat.
Posem la preparació a la terrina, hi col·loquem la fulla de llorer al centre i ho cobrim amb la mantellina. Posem la terrina al forn a 200º i la coem al bany maria. Quan el paté agafi color, abaixem la temperatura a 90º i continuem la cocció mitja hora. Si tenim termòmetre sonda, el cor ha d'estar a 75º. Deixem refredar la terrina i servim el paté.
CANELONS DE 3 CARNS ROSTIDES
Ingredients
- 250 g de pollastre
- 85 g de carn magra de porc
- 50 g de braó de vedella
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- nou moscada
- 12 làmines per a canelons
- Idiazábal fumat ratllat
Per a la bresa:
- 1/4 de ceba
- 1/4 de porro
- 1/4 de pastanaga
- un gra d'all
- mig tomàquet
- una copeta de vi ranci
- llorer
- farigola
- pebre
- sal
Per a la beixamel:
- 1/2 l de llet
- 14 g de mantega
- 14 g de farina
- una mica de ceba
.
Preparació:
Notícies relacionadesRostim en oli la carn de porc fins que estigui daurada. En una altra cassola, daurem el pollastre i la vedella juntament amb les hortalisses. Quan agafin color, hi afegim el vi ranci i ho deixem reduir. Passem les carns i la bresa per la picadora i ho reservem. Sofregim la ceba amb mantega, hi incorporem la farina i ho torrem lleugerament. Hi afegim la llet calenta, removent fins que s'espesseixi.
Ho perfumem amb el pebre, la nou moscada i ho salem. Barregem la meitat de la beixamel amb les carns. Coem les làmines i les disposem sobre una superfície, prèviament mullada amb oli perquè no s'enganxin. Repartim la preparació i els donem forma. En una safata posem una lleugera base de beixamel, hi repartim els canelons. Napem amb la resta de beixamel. Hi posem el formatge per sobre i ho gratinem.
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- L’impuls al biogàs accelerarà el tancament d’abocadors a Catalunya
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Previsió del Meteocat Catalunya activa avisos grocs i taronges davant les fortes pluges previstes per a aquesta setmana
- La Generalitat haurà de perdonar 13 milions als grans tenidors
- Trias anuncia una querella contra l’operació Catalunya
- Mercat de treball Espanya aspira a convertir-se en el tercer país de la UE amb una jornada laboral de menys de 40 hores per llei
- Famosos Ferran Adrià desvela a 'Col·lapse' la frase que li va dir Xavi Hernández: "Se'm va quedar sempre al cap"
- Mercat laboral Catalunya voreja els 3,85 milions d’ocupats després d’una Setmana Santa de rècord
- Cuiner inesgotable Nandu Jubany traurà partit a la seva granja de vaques amb una cadena d'hamburgueseries pròpia