IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES

Receptes d'entrants per al menú nadalenc

1
Es llegeix en minuts
Miquel Sen
Miquel Sen

Periodista

ver +

PATÉ DE CAMPANYA

Ingredients:

  • Una terrina grossa
  • 1,870 g de papada de porc
  • 650 g de fetge de porc
  • 170 g de carn magra de porc
  • 130 g de ceba
  • 0,013 cl de porto
  • 0,003 g de sal nitro
  • 0,040 g de sal fina
  • 0,006 g de pebre negre del molinet
  • 1 ou sencer
  • 0,170 g de nata
  • 50 g de mantega
  • 0,005 g de pebre verd en gra
  • una fulla de llorer
  • mantellina de porc

Preparació:

Blanquegem la papada de porc amb aigua. Quan comenci a bullir, l'escorrem i la reservem. Saltem en la mantega el fetge tallat a daus, els retirem i els reservem. A la mateixa paella sofregim la ceba tallada finament, desglacem amb el porto. Ho deixem reduir a la meitat. Amb la picadora i el disc gran, piquem la papada, el fetge i la carn magra de porc crua. Ho barregem tot amb l'ou, la nata, la sal, els pebres, la sal nitro i ho batem a la màxima velocitat.

Posem la preparació a la terrina, hi col·loquem la fulla de llorer al centre i ho cobrim amb la mantellina. Posem la terrina al forn a 200º i la coem al bany maria. Quan el paté agafi color, abaixem la temperatura a 90º i continuem la cocció mitja hora. Si tenim termòmetre sonda, el cor ha d'estar a 75º. Deixem refredar la terrina i servim el paté.


CANELONS DE 3 CARNS ROSTIDES

Ingredients

  • 250 g de pollastre
  • 85 g de carn magra de porc
  • 50 g de braó de vedella
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • nou moscada
  • 12 làmines per a canelons
  • Idiazábal fumat ratllat

Per a la bresa:

  • 1/4 de ceba
  • 1/4 de porro
  • 1/4 de pastanaga
  • un gra d'all
  • mig tomàquet
  • una copeta de vi ranci
  • llorer
  • farigola
  • pebre
  • sal

Per a la beixamel:

  • 1/2 l de llet
  • 14 g de mantega
  • 14 g de farina
  • una mica de ceba

.

Preparació:

Notícies relacionades

Rostim en oli la carn de porc fins que estigui daurada. En una altra cassola, daurem el pollastre i la vedella juntament amb les hortalisses. Quan agafin color, hi afegim el vi ranci i ho deixem reduir. Passem les carns i la bresa per la picadora i ho reservem. Sofregim la ceba amb mantega, hi incorporem la farina i ho torrem lleugerament. Hi afegim la llet calenta, removent fins que s'espesseixi.

Ho perfumem amb el pebre, la nou moscada i ho salem. Barregem la meitat de la beixamel amb les carns. Coem les làmines i les disposem sobre una superfície, prèviament mullada amb oli perquè no s'enganxin. Repartim la preparació i els donem forma. En una safata posem una lleugera base de beixamel, hi repartim els canelons. Napem amb la resta de beixamel. Hi posem el formatge per sobre i ho gratinem.