IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES

Plats més enllà de l'escudella

EL PERIÓDICO li ofereix una sèrie de propostes gastronòmiques innovadores, però amb referències a la cuina tradicional

 

  / JOSEP GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Miquel Sen
Miquel Sen

Periodista

ver +

MENÚS FESTIUS

Les festes de Nadal estan matisades per tot tipus de sentiments, molts ells de culpa, una sensació de la qual ens alliberem practicant l'arrest domiciliari de les nostres intencions més perverses. Hem d'acceptar que les millors escudelles i canelons són els que elabora la família, encara que no ho siguin. També hem d'admetre que els menús festius ja no són els de sempre. S'aprecia, per exemple, en les postres, amb els torrons de 'gin tonic'.

Les receptes proposades fan referència a les clàssiques. Els aperitius neixen de la cuina de Jordi Esteve, de Nectari. La seva galeta és un crocant de mar, suport d'un marisc exquisit que cotitza per sota de la gamba. El paté de Daniel Brin és d'ampli consens gustatiu. No hi falten els canelons, però aquesta vegada no són d'escudella, sinó alternatius, de tres carns rostides. La idea és de José María Freixa. El salmó dóna joc als 'foodies', per als amants de la cuina japonesa.

El plat de cullera és una cua de vaca al vi negre, una recepta de Can Ravell, que inclou el detall nadalenc dels pinyons. Les postres, d'Olga Calvo, culminen un menú amb el millor pastís de xocolata del món.


Aperitius

Entrants

Plats principals

Notícies relacionades

Postres

Vins