IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes d'aperitius per al menú de Nadal
ESPUMA DE GORGONZOLA AMB AMETLLES TORRADES
Ingredients (per a entre 4 i 6 persones)
- 100 g de formatge gorgonzola
- 80 g de nata liquida
- 80 g de llet
- una mica de sal
- unes ametlles torrades laminades
- 80 g de groselles
- pa per torrar (o unes torrades comprades)
- Cal disposar d'un sifó de cuina amb dues càrregues.
Preparació
Poseu a bullir la llet i la nata en un cassó. Una vegada es trobi fora del foc, afegiu-hi el formatge de gorgonzola prèviament trossejat amb l’ajuda d’una forquilla i saleu-ho lleugerament, ja que aquest tipus de formatge ja conté sal.
Remeneu la massa amb les barnilles fins a aconseguir una barreja homogènia. Coleu la preparació i incorporeu-la al sifó. Deixeu-la refredar i porteu-la a la nevera per espai d’unes 4 hores.
Talleu un pa de qualitat a rodanxes molt fines i torreu-les uns minuts al forn. Munteu la tapa en plats d’aperitiu o en gots petits, com els de tipus zurito (com els que s’usen per a la sidra), repartint la crema amb el sifó de cuina. Posteriorment, col·loqueu-hi en posició vertical una làmina del pa que hem torrat, decoreu-ho amb les ametlles filetejades i les groselles.
GALETES D'ALGA NORI AMB MOUSSE DE MUSCLOS EN ESCABETX
Ingredients (per a entre 4 i 6 persones)
Per a l'escabetx de musclos:
- 800 gr de musclos
- una tassa d'oli d'oliva verge
- una fulla de llorer
- un bitxo petit
- una ramita de julivert
- una culleradeta de cafè de pebre vermell
- 7 grans de pebre negre
- una copa de vi blanc
- 100 ml de nata muntada
- mitja copa vinagre de vi blanc
Per a les galetes d'alga nori:
- 7unidades d'alga nori
- mitjà kg de farina
- sal
- 30 gr de llevat fresc
- l'aigua que necessiti la massa.
Preparació

Netegeu els musclos i reserveu-ne la carn. En un cassó amb oli, sofregiu el llorer i el bitxo, el pebre, el julivert, afegiu-hi els musclos, continueu el sofregit, poseu-hi pebre vermell i suqueu-ho amb el vinagre i el vi. Ha de fer un bull i s’ha de deixar reposar unes hores. Escorreu-ho, tritureu-ho i incorporeu-hi la nata muntada.
Barregeu la farina amb les algues picades i la sal, incorporeu-hi el llevat ja dissolt en aigua tèbia, treballeu la massa afegint-hi l’aigua necessària, deixeu-ho reposar. Estireu la massa, foradeu-la amb un cèrcol per fer galetes i fornegeu-les a 180º 10 minuts. Munteu l’aperitiu amb una galeta de base, la mousse i tapeu-lo amb una altra galeta. Repetiu-ho amb les altres.
- La futura gran plaça davant l’edifici Estel contraria els veïns
- Accés a la universitat ¿On es poden veure les notes de selectivitat 2025 a Catalunya a partir d’aquest dimecres? Consulta aquest cercador
- Les filles de Totón Comella impulsen el llegat familiar
- Trump afirma que Espanya és un "problema" per a l’Aliança Atlàntica
- Un problema a l’alça Catalunya imposarà multes als pacients que agredeixin sanitaris
- Al carrer Misericòrdia Moren dues persones en un incendi en un habitatge a Mataró
- Al Congrés Els socis eleven les condicions per mantenir el seu suport al Govern central
- Entrevista Álvaro Bilbao, neuropsicòleg: «Hem oblidat que als nens cal educar-los i que necessiten normes»
- Sector bancari El BBVA manté obert continuar amb l’opa pel Sabadell, desistir i portar el Govern a la justícia
- FUTBOL Modric fitxarà per l'AC Milan després del Mundial de Clubs