IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes d'aperitius per al menú de Nadal
ESPUMA DE GORGONZOLA AMB AMETLLES TORRADES
Ingredients (per a entre 4 i 6 persones)
- 100 g de formatge gorgonzola
- 80 g de nata liquida
- 80 g de llet
- una mica de sal
- unes ametlles torrades laminades
- 80 g de groselles
- pa per torrar (o unes torrades comprades)
- Cal disposar d'un sifó de cuina amb dues càrregues.
Preparació
Poseu a bullir la llet i la nata en un cassó. Una vegada es trobi fora del foc, afegiu-hi el formatge de gorgonzola prèviament trossejat amb l’ajuda d’una forquilla i saleu-ho lleugerament, ja que aquest tipus de formatge ja conté sal.
Remeneu la massa amb les barnilles fins a aconseguir una barreja homogènia. Coleu la preparació i incorporeu-la al sifó. Deixeu-la refredar i porteu-la a la nevera per espai d’unes 4 hores.
Talleu un pa de qualitat a rodanxes molt fines i torreu-les uns minuts al forn. Munteu la tapa en plats d’aperitiu o en gots petits, com els de tipus zurito (com els que s’usen per a la sidra), repartint la crema amb el sifó de cuina. Posteriorment, col·loqueu-hi en posició vertical una làmina del pa que hem torrat, decoreu-ho amb les ametlles filetejades i les groselles.
GALETES D'ALGA NORI AMB MOUSSE DE MUSCLOS EN ESCABETX
Ingredients (per a entre 4 i 6 persones)
Per a l'escabetx de musclos:
- 800 gr de musclos
- una tassa d'oli d'oliva verge
- una fulla de llorer
- un bitxo petit
- una ramita de julivert
- una culleradeta de cafè de pebre vermell
- 7 grans de pebre negre
- una copa de vi blanc
- 100 ml de nata muntada
- mitja copa vinagre de vi blanc
Per a les galetes d'alga nori:
- 7unidades d'alga nori
- mitjà kg de farina
- sal
- 30 gr de llevat fresc
- l'aigua que necessiti la massa.
Preparació
Notícies relacionades
Netegeu els musclos i reserveu-ne la carn. En un cassó amb oli, sofregiu el llorer i el bitxo, el pebre, el julivert, afegiu-hi els musclos, continueu el sofregit, poseu-hi pebre vermell i suqueu-ho amb el vinagre i el vi. Ha de fer un bull i s’ha de deixar reposar unes hores. Escorreu-ho, tritureu-ho i incorporeu-hi la nata muntada.
Barregeu la farina amb les algues picades i la sal, incorporeu-hi el llevat ja dissolt en aigua tèbia, treballeu la massa afegint-hi l’aigua necessària, deixeu-ho reposar. Estireu la massa, foradeu-la amb un cèrcol per fer galetes i fornegeu-les a 180º 10 minuts. Munteu l’aperitiu amb una galeta de base, la mousse i tapeu-lo amb una altra galeta. Repetiu-ho amb les altres.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- LA PRESSIÓ FISCAL Un veí de Collbató aconsegueix que li retornin diners de la taxa de residus
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Condemna històrica del Suprem El futur de García Ortiz: una petició de nul·litat i la incògnita de la seva continuïtat en la carrera
- Gestió de la salut pública El 60% d’infeccions emergents tenen origen animal: «Els veterinaris som clau en les crisis sanitàries»
- Quotes pesqueres La UE autoritza 143 dies de captures per als pescadors del Mediterrani, sense requisits ambientals extres
- Has treballat menys de 25 anys? Així és com pots aconseguir les cotitzacions gratuïtes de la Seguretat Social
