IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES

Receptes d'aperitius per al menú de Nadal

1
Es llegeix en minuts
Miquel Sen
Miquel Sen

Periodista

ver +

ESPUMA DE GORGONZOLA AMB AMETLLES TORRADES

Ingredients (per a entre 4 i 6 persones)

  • 100 g de formatge gorgonzola
  • 80 g de nata liquida
  • 80 g de llet
  • una mica de sal
  • unes ametlles torrades laminades
  • 80 g de groselles
  • pa per torrar (o unes torrades comprades)
  • Cal disposar d'un sifó de cuina amb dues càrregues.

Preparació 

Poseu a bullir la llet i la nata en un cassó. Una vegada es trobi fora del foc, afegiu-hi el formatge de gorgonzola prèviament trossejat amb l’ajuda d’una forquilla i saleu-ho lleugerament, ja que aquest tipus de formatge ja conté sal. 

Remeneu la massa amb les barnilles fins a aconseguir una barreja homogènia. Coleu la preparació i incorporeu-la al sifó. Deixeu-la refredar i porteu-la a la nevera per espai d’unes 4 hores.

Talleu un pa de qualitat a rodanxes molt fines i torreu-les uns minuts al forn. Munteu la tapa en plats d’aperitiu o en gots petits, com els de  tipus zurito (com els que s’usen per a la sidra), repartint la crema amb el sifó de cuina. Posteriorment, col·loqueu-hi en posició vertical una làmina del pa que hem torrat, decoreu-ho amb les ametlles filetejades i les groselles.


GALETES D'ALGA NORI AMB MOUSSE DE MUSCLOS EN ESCABETX

Ingredients (per a entre 4 i 6 persones)

Per a l'escabetx de musclos:

  • 800 gr de musclos
  • una tassa d'oli d'oliva verge
  • una fulla de llorer
  • un bitxo petit
  • una ramita de julivert
  • una culleradeta de cafè de pebre vermell
  • 7 grans de pebre negre
  • una copa de vi blanc
  • 100 ml de nata muntada
  • mitja copa vinagre de vi blanc

Per a les galetes d'alga nori:

  • 7unidades d'alga nori
  • mitjà kg de farina
  • sal
  • 30 gr de llevat fresc
  • l'aigua que necessiti la massa.

Preparació

Notícies relacionades

Netegeu els musclos i reserveu-ne la carn. En un cassó amb oli, sofregiu el llorer i el bitxo, el pebre, el julivert, afegiu-hi els musclos, continueu el sofregit, poseu-hi pebre vermell i suqueu-ho amb el vinagre i el vi. Ha de fer un bull i s’ha de deixar reposar unes hores. Escorreu-ho, tritureu-ho i incorporeu-hi la nata muntada.

Barregeu la farina amb les algues picades i la sal, incorporeu-hi el llevat ja dissolt en aigua tèbia, treballeu la massa afegint-hi l’aigua necessària, deixeu-ho reposar. Estireu la massa, foradeu-la amb un cèrcol per fer galetes i fornegeu-les a 180º 10 minuts. Munteu l’aperitiu amb una galeta de base, la mousse i tapeu-lo amb una altra galeta. Repetiu-ho amb les altres.