Desarticulada una banda que volia introduir 2.500 quilos de cocaïna per Galícia

El vaixell va ser abordat a alta mar amb el botí i la policia ha detingut 24 persones

Operació contra el narcotràfic Espanya-Marroc / POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts

Les policies espanyola i marroquina han desarticulat una xarxa de narcotraficants en una operació conjunta en què han incautat 2.575 quilos de cocaïna i han detingut 24 persones, 18 al Marroc i sis a Espanya, que comptaven amb un gran desplegament de vaixells per moure la droga per alta mar.

Notícies relacionades

La banda és "el grup de narcotraficants més actiu que operava a Europa, Àfrica i Sud-amèrica", segons el Ministeri de l'Interior espanyol. L'operació és la primera entre els dos països contra el tràfic internacional de cocaïna per via marítima, ja que la droga ha sigut intervinguda en un pesquer interceptat a 100 milles del Sàhara Occidental. L'organització, formada per ciutadans marroquins, espanyols i colombians, tenia una gran capacitat econòmica i logística i comptava amb "un enorme desplegament de vaixells" per traslladar la droga per alta mar i dificultar l'actuació policial.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que aquest dimecres té previst a Rabat reunir-se amb el seu homòleg marroquí, ha destacat en una nota l'excel·lent col·laboració entre els dos països i ha subratllat que la voluntat política, l'eficàcia policial i el reforç de la cooperació internacional són "els pilars per acabar amb les xarxes del crim organitzat".