TEMPORAL A LA COSTA DEL SOL

Dos morts per la pluja a Andalusia

Una noia i un operari d'una elèctrica van morir ofegats

La pluja deixa autobusos convertits en submarins i veïns atrapats a les teulades de casa seva. / FOTO: EFE VÍDEO: ATLAS

La pluja deixa autobusos convertits en submarins i veïns atrapats a les teulades de casa seva.
Inundacions a Màlaga
Inundacions a Màlaga
jjubierre36512282 inundaciones en mlaga161204174706
jjubierre36512294 inundaciones en mlaga161204174654
jjubierre36512291 fotos pasadas por la guardia civil de las actuaciones en m l161204174629
jjubierre36512272 inundaciones en mlaga161204174731

/

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / MARBELLA

Dues persones van morir ahir a causa de les pluges torrencials a Andalusia. Una dona va perdre la vida al quedar atrapada a l’interior d’un club de cites a Estepona (Màlaga), segons va confirmar l’ajuntament de la localitat. La dona, d’uns 26 anys i nacionalitat romanesa, havia trucat als serveis d’emergències al voltant de les 11.20 hores per reclamar ajuda perquè l’aigua havia començat a entrar al local, l’estava inundant, i deia que estava enfilada a la barra del bar, segons informa el diari SUR. Quan els efectius hi van arribar, van haver de forçar la porta per entrar i van trobar el cos ja sense vida de la noia. 

    La segona víctima va ser un treballador d’una empresa elèctrica. El seu cotxe va ser arrossegat per l’aigua en un polígon de La Línea de la Concepción i no va poder sortir. Els seus companys, en canvi, van poder abandonar el vehicle a temps.

    Es tracta de les primeres víctimes mortals de la tempesta que ha arrasat Andalusia aquest cap de setmana, una de les pitjors trombes d’aigua que es recorden en els últims anys. La situació va obligar les autoritats a activar ahir a primera hora del matí els plans d’emergència provincials a Màlaga capital i a Estepona, així com a Marbella, Alhaurín de la Torre o Cártama, mentre que la Subdelegació del Govern va decretar poques hores després el nivell 2 d’emergència. En alguns punts es van arribar a batre rècords en els pluviòmetres, amb 201 litres per metre quadrat. El caos va anar remetent a partir de les dues de la tarda. Avui no hi haurà col·legi en cinc municipis.

Notícies relacionades

PAISATGE DESOLADOR // Les pluges van deixar un paisatge desolador. El servei de metro a Màlaga capital va haver de ser interromput tot el matí al quedar inundades les estacions. Així mateix, les carreteres de la província, des de vies comarcals fins a l’autopista A-7, van patir talls parcials o van registrar bassals d’aigua que van complicar encara més la jornada.

    Entre mitjanit i la una del migdia d’ahir diumenge es van comptabilitzar més de 730 incidències en emergències, sobretot a la Costa del Sol i Màlaga capital. A Cártama, el desbordament del riu Guadalhorce va fer que l’aigua entrés en desenes de vivendes i es va haver de desallotjar la barriada de Doña Ana. Els veïns van ser reubicats en un poliesportiu. Molts van col·laborar amb piragües a desallotjar una trentena d’animals. A més, helicòpters i bussos de la Guàrdia Civil també es van mobilitzar per rescatar veïns refugiats a les teulades de casa seva.