Gairebé 70 immigrants es fuguen del CIE de Múrcia després d'un motí

Una trentena dels sense papers continuen fugits

cie

cie

1
Es llegeix en minuts

Seixanta-set immigrants es van fugar dimecres a la nit del centre d'internament d'estrangers (CIE) de Sangonera (Múrcia) després d'un motí en el qual cinc policies van patir policontusions i ferides de diversa consideració. Trenta dels fugats encara no han sigut atrapats.

El motí es va produir després que un immigrant fingís estar malalt, per aquest motiu des del CIE es va demanar una ambulància per al seu trasllat i una vegada a l'interior va desencadenar la fuga dels immigrants.

Un ampli dispositiu de recerca està en marxa no només amb agents de la Policia Nacional, sinó amb altres de la Local de Molina de Segura i de Cartagena, que han ampliat la localització dels immigrants pels voltants de Sangonera.

Notícies relacionades

Els amotinats van accedir a la cuina del CIE, d'on van agafar uns extintors, amb els quals van colpejar els agents que es trobaven en tasques de vigilància. A més van provocar nombrosos danys materials al centre.

El CIE murcià va tenir una altra fuga l'any 2000 amb 11 immigrants que en van forçar les reixes, una més l'estiu de l'any passat, amb vuit algerians que van foradar la tanca perimetral, i també l'estiu del 2012 25 immigrants més van fugir després de pegar als agents, mentre que a l'estiu del 2013 també es va produir un altre fet similar.