Un tercer lloc que té gust de poc

El cap de colla de la Vella, Manel Urbano, lamenta no haver pogut complir l'objectiu previst

cjane35758581 gra170  tarragona  02 10 2016   quatre de deu amb folre i ma161002213758

cjane35758581 gra170 tarragona 02 10 2016 quatre de deu amb folre i ma161002213758 / Jaume Sellart

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

El resultat final del Concurs de Castells de Tarragona ha sigut tan contundent que no deixa cap escletxa per discutir el triomf dels Castellers de Vilafranca. Els Verds s’han tornat a imposar a la gran cita de la temporada i han sumat així el seu onzè triomf, el vuitè seguit, en el certamen que es va començar a organitzar l’any 1932. «Dono les gràcies a la Colla Vella de Valls perquè ens han ajudat a superar-nos i a guanyar el concurs», ha destacat Toni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, al finalitzar el certamen per elogiar la gran temporada que estan protagonitzant els de la camisa rosada.

 

Malgrat aquests elogis i la gran actuació portada a terme ahir en presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Manel Urbano, cap de colla de la Vella, s’ha mostrat decebut pel tercer lloc que han aconseguit. «Em feliciten pel que hem fet i pel que hem intentat, però hem vingut aquí amb la intenció de guanyar i no ho hem aconseguit», ha lamentat Urbano. «Sabíem que per guanyar el concurs havíem de descarregar els castells que ens havíem proposat», va insistir el màxim responsable tècnic dels rosats.

Notícies relacionades

També ha sigut clar Aleix Bordas, cap de colla de la Jove de Tarragona, al confessar que el segon lloc no és el que els correspon. «No ho hauríem aconseguit si no fos perquè ha fallat la Vella», ha insistit.

Els errors i les caigudes també compten, tant durant el concurs com en la resta de la temporada castellera. Ahir es van comptabilitzar al Tàrraco Arena de Tarragona una dotzena de caigudes, algunes de més espectaculars que d’altres, però l’organització del concurs ha informat que no s’ha registrat cap ferit greu entre les 265 assistències que ha portat a terme l’ampli dispositiu mèdic que s’havia instal·lat a la plaça i que anava coordinat amb l’Hospital de Santa Tecla. Del total d’assistències, 16 persones han sigut traslladades al centre hospitalari, però 13 d’aquestes han tornat després, segons va informar l’organització.