Els Castellers de Vilafranca guanyen el concurs de Tarragona en una dura pugna amb la Vella de Valls

Els guanyadors han descarregat el tres i el quatre de deu amb folre i manilles

La colla vallenca ha carregat el quatre de deu pisos i el complicat quatre de nou sense folre

 

  / AP / EMILIO MORENATT

1
Es llegeix en minuts
Rafael Morales
Rafael Morales

Periodista

ver +

Els Castellers de Vilafranca han guanyat el Concurs de Castells de Tarragona que s'ha celebrat aquest diumenge a l'antiga plaça de toros de la capital catalana. Els verds de Vilafranca del Penedès han sumat així el seu setè triomf seguit en aquest concurs que se celebra cada dos anys i s'ha convertit en la màxima cita del panorama casteller. A més, ho han fet d'una forma espectacular, amb una actuació en la qual han descarregat dos castells de deu pisos, el tres i el quatre de deu amb folre i manilles. La Jove Tarragona ha sigut segona i la Vella Xiquets de Valls, tercera.

Al tram final del concurs, que ha començat a les 10 del matí i ha finalitzat a les 16.15 hores, s'ha vist un important joc tàctic entre els de Vilafranca i la Vella de Valls, que ha tingut opcions de guanyar fins al final. L'entitat vallenca, que s'ha presentat com l'única que podia trencar l'hegemonia dels verds, també ha carregat el quatre de deu, que s'ha ensorrat en el moment de la descàrrega. Tampoc ha pogut ni tan sols carregar el tres de deu, però ha descarregat el quatre de nou sense folre, una construcció tan complicada com les de deu pisos.

Notícies relacionades

El joc tàctic que han mantingut al final els de Vilafranca i la Vella ha propiciat que l'entitat de Valls s'atrevís amb una construcció inèdita, el tres de nou sense folre, un castell que mai s'ha construït. Els verds han intentat el dos de nou sense folre, però ho han deixat en intent (l'han desmuntat abans de sonar les gralles, i per tant podien repetir-lo més tard). I el mateix han fet els de la Vella amb el tres de nou sense folre.

Els verds han fallat amb el seu castell perquè han tornat a caure en la descàrrega. Completar-lo els hauria assegurat el triomf sense haver d'esperar al que feia la Vella i aquesta podria haver renunciat a no prendre riscos innecessaris. La qüestió és que els de Vilafranca han deixat la patata calenta en mans de la Vella i aquests, després de molt debat, han intentat un castell que té el màxim de puntuació (2.950 punts) en les taules de l'organització del concurs i que segueix inèdit.