L'ajudant del pastor de Torroella va ser detingut per pederàstia el 2013

El predicador va declarar en contra del jove que va denunciar agressions comeses el 2006, 2007 i 2010

La víctima, antic membre d'aquesta església evangèlica, confia que es reactivi una causa paralitzada als jutjats

Denunciat un pastor evangèlic de Torroella per abusos a menors / GUILLEM SÀNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / TORROELLA DE MONTGRÍ

La mà dreta de Lincreifer R., el pastor investigat per abusos sexuals mentre va liderar l'Església Evangèlica Pentecostal Unida a Europa a Torroella, era Alirio P., un home d'origen colombià d'uns 50 anys. Aquest ajudant va ser arrestat el 2013 per abusar de José Miguel G., un jove que actualment té 22 anys i que va assegurar als Mossos que havia sofert agressions sexuals per part d'Alirio en almenys tres ocasions, quan tenia 13, 14 i 16 anys.

La primera vegada va ser el 2006 en un campament de Conca. La segona va ser el 2007 al domicili d'Alirio. I la tercera va ser el 2010 al seient del darrere del cotxe conduït per Lincreifer en què van anar a Holanda. Segons ha explicat a EL PERIÓDICO, els tocaments eren "continus" i sempre buscava la manera de "fregar-se" contra ell. 

El 2007, quan es va quedar a dormir a casa d'Alirio, aquest "va posar el matalàs" de manera que la porta de l'habitació no podia obrir-se. "Em va perseguir durant tota la nit, canviant-se del seu llit al meu matalàs", ha assegurat. En la denúncia policial hi consta que aquesta víctima va aclarir que el presumpte pederasta aquella nit li "va abaixar els pantalons" i va intentar "penetrar-lo amb el dit". José Miguel ha remarcat que Alirio també "era com un pare per a ell", una cosa que es va torçar quan van començar uns abusos que no va denunciar fins als 19 anys, quan n'havien transcorregut gairebé 3 des que van cessar. 

Notícies relacionades

El procés judicial arrencat amb la seva denúncia, que va motivar l'arrest durant 48 hores del sospitós, segueix actualment paralitzat al jutjat. La investigació policial va comptar amb la declaració de Lincreifer, que va desmentir algunes de les afirmacions de José Miguel i va defensar el seu ajudant Alirio. José Miguel confia que les denúncies de pederàstia que ara recauen sobre Lincreifer també serveixin per invalidar el seu testimoni i impulsar novament la seva causa contra Alirio.

En declaracions a aquest diari, Alirio ha assegurat que els fets relatats per José Miguel són absolutament falsos i que aquest denunciant li està fent "la vida impossible". Segons aquest sospitós, José Miguel ho va denunciar perquè va llegir un comentari de contingut homòfob que Alirio va publicar a Facebook, una cosa de la qual aquest denunciant assegura no saber res.