El Suprem denega la pensió a una viuda perquè no es va inscriure al registre de parelles de fet

Avala la negativa de la Seguretat Social de Terol malgrat que convivien quan l'home va morir i tenen un fill de 22 anys

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem (TS) ha denegat una pensió de viudetat de 558 euros a una dona que va conviure i va tenir un fill amb un home que va morir sense que abans del decés la parella s'inscrivís al registre de parelles de fet ni es constituís com a tal en document públic.

Encara que la parella convivia a Madrid i compartia la vivenda amb el seu fill, de 22 anys en el moment de morir el pare, el Suprem, en una sentència que corregeix la decisió favorable a la pensió dictat pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), ha resolt a favor de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, que va denegar el pagament a la dona.

En la seva sentència, a la qual ha tingut accés Efe a través de l'Associació Espanyola d'Advocats de Família, el Suprem recorda la doctrina del Tribunal Constitucional en aquest àmbit.

Es tracta d'una doctrina que, perquè afecta la legislació ordinària, desenvolupa les bases dibuixades per la pròpia jurisprudència del Suprem, recorda la sentència.

Notícies relacionades

La pensió de viudetat prevista per la llei per a les parelles de fet, recorda la doctrina del TC, "no és a favor de totes les parelles de fet amb cinc anys de convivència acreditada, sinó en exclusiu benefici de les parelles registrades almenys dos anys abans de la mort del causant (o que han formalitzat la seva relació en document públic en iguals termes temporals) i que així mateix compleixin l'al·ludit requisit de convivència".

No és aquest el cas de la parella de la qual va formar part la viuda recurrent, assenyala la sentència del Suprem, per més que figurin empadronats al mateix domicili i tinguin un fill en comú.