BARÒMETRE DEL CIS

Els espanyols volen més controls i més campanyes per reduir accidents

Culpen de la sinistralitat viària sobretot els errors i les distraccions dels mateixos conductors

 

  / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Més controls i presència policial i més campanyes de sensibilització i educació viària. Aquestes són les receptes que aplicarien els espanyols com a mesures més eficaces per evitar els accidents de trànsit, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions SociològiquesCentre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de maig.

Aquest estudi, realitzat a partir 2.484 entrevistes entre l'1 i 10 de maig, revela que els espanyols culpen de la sinistralitat viària sobretot els errors i les distraccions dels mateixos conductors i el consum d'alcohol i drogues al volant.

Notícies relacionades

El sondeig mostra també l'ampli suport social al carnet per punts, si bé sis de cada 10 dels conductors que han sigut sancionats amb la retirada d'algun d'ells afirmen que la seva forma de conduir ha canviat poc o gens.

L'enquesta s'interessa per les mesures que prendrien els espanyols per reduir els accidents: El 28 % dels sondejats assenyala com a primera solució l'augment del control i de la presència policial a les carreteres i el 21,2 % es decanta per l'increment de les campanyes de sensibilització.