Tres drons posen en risc l'aterratge d'un avió a Bilbao

El pilot va aconseguir esquivar les aeronaus no tripulades que es van creuar amb un Airbus 320 a 900 metres d'altura

 

  / AFP / REMY GABALDA

1
Es llegeix en minuts

Un avió de passatgers de la companyia Lufthansa va haver d'esquivar tres drons que es van creuar en la seva trajectòria quan es disposava a aterrar a l'aeroport de Loiu, a Bilbao, aquest dissabte. 

L'incident, confirmat per l'aeroport a aquest diari, va ser revelat pel 'Diario Vasco', que explica que les aeronaus no tripulades van haver de ser esquivades en una maniobra considerada procediment d'emergència a uns 900 metres d'altura, quan l'avió comercial ja havia iniciat el descens. 

Segons el diari, el comandant de Lufthansa va veure els drons "gairebé per casualitat", ja que quan inicien la maniobra d'aterratge la tripulació acostuma a estar concentrada en la instrumentació. Els tècnics també valoren que el bon temps facilités la visibilitat des de l'avió comercial, amb capacitat per transportar 168 passatgers.

L'incident va tenir lloc, a més, a la zona més habitual per als aterratges a l'aeroport de Loiu, a unes 2,5 milles de la capçalera 30 de l'aeròdrom. 

El vol LH1142 era un Airbus 320 que procedia de Frankfurt i va aterrar finalment a les 13.26 hores, sense més incidències. 

RASTREIG PER AIRE I TERRA

La tripulació va avisar la torre de control de Loiu, que va denunciar el cas a l'Ertzaintza. La policia basca va iniciar un rastreig per terra i aire als llocs pròxims a l'aeroport per intentar localitzar els pilots dels drons, però no ho van aconseguir, i per això han arxivat el cas, segons el diari.

Notícies relacionades

La legislació internacional prohibeix l'ús de drons a prop d'aeroports i aeròdroms, i reclama que els pilots d'aeronaus no tripulades tinguin sempre visió sobre l'aparell.

Al mes de març un altre avió Airbus 320, un dels més habituals en l'aviació comercial de radi mitjà, de la companyia Air France va estar a punt de xocar amb un dron quan iniciava el descens a l'aeroport Charles de Gaulle de París, segons va informar l'Agència d'Investigació i Anàlisi de França (BEA).